Les pròximes eleccions generals del 23-J poden canviar el futur del rei Joan Carles I. Si s'acaba confirmant el que preveuen les enquestes i el candidat del PP, Alberto Núñez Fejóo, fa el salt a La Moncloa, l'emèrit no trigaria gaire a fer les maletes i tornar a Espanya. De moment, Joan Carles té preparat un viatge a Sanxenxo aquest mes de juliol per tornar a participar en una regata. Tanmateix, Joan Carles sempre ha expressat el seu desig de retornar a Espanya, tant és així que segons avança El País ja hauria comentat amb els amics amb els quals viatja a Galícia que espera el triomf de Feijóo per poder tornar a Espanya des d'Abu Dhabi, —on va fugir l'any 2020 per evitar els fronts legals que té oberts a Espanya— la pròxima tardor, amb els plans de residir en un dels recintes del Palau de La Zarzuela. 

Nova visita de Joan Carles a Sanxenxo

Joan Carles I tornarà a visitar un dels seus destins espanyols predilectes, Sanxenxo. L'emèrit visitarà la localitat gallega entre el 26 de juliol i l'1 d'agost per sortir a navegar uns dies amb la seva tripulació a bord d'El Bribón, abans de la competició que se celebra a finals d'agost. Segons apunta el citat diari, el nou viatge ha estat programat i organitzat de manera directa amb el president del Real Club Nàutic de Sanxenxo, i amic íntim de l'emèrit, Pedro Campos. Un cop més, ni La Moncloa ni La Zarzuela tenien notícies sobre la pròxima visita de Joan Carles. 

Sembla que l'emèrit està seguint la campanya electoral amb molt d'interès. Segons informa el seu entorn, si Feijóo guanya les eleccions Joan Carles I té clar que tornarà a Espanya. És més, fins i tot, han fixat una data, que seria la tardor després de la constitució del nou executiu espanyol. L'emèrit sempre ha rebut paraules de suport de Feijóo, ja que en més d'una ocasió, el líder popular ha expressat que no hi haurà problemes perquè torni a instal·lar-se a Madrid en alguns dels edificis protegits pel Patrimoni Nacional. 

Feijóo avala el retorn de l'emèrit

L'entorn de Joan Carles considera que després de les reiterades manifestacions públiques de suport per part de Feijóo, si el líder del PP aterra a La Moncloa no hi haurà cap impediment perquè torni a Madrid. El País, apunta que l'equip de Feijóo reconeix la seva voluntat perquè Joan Carles torni a Espanya quan vulgui, perquè consideren que la decisió només depèn d'ell mateix "perquè no té cap causa pendent amb la justícia". En una entrevista a Servimedia, Feijóo assegurava que si no té cap assumpte pendent "perquè és un ciutadà que no pot tenir menys drets que els altres". En aquest sentit, defensava que no era la seva decisió "li correspon a ell prendre la decisió i a la Casa Reial".