La campanya d'aquestes eleccions generals està marcada als mitjans per l'actualització constant d'enquestes electorals. Molts diaris s'aboquen a fer un tracking diari de l'evolució del suport del partit a temps real a la campanya. Després del cara a cara entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo, no s'han fet esperar les noves enquestes diàries que en la seva majoria mostren que el Partit Popular surt reforçat de la trobada, tanmateix, depenent del mitjà aquesta injecció de vots és major o menor.

🔴 Eleccions generals 2023, DIRECTE | Última hora de la campanya electoral

🔴 Quan són les Eleccions Generals 2023 a Espanya? Dates clau i candidats

El més concret amb les seves aproximacions és El Español, que apunta que un 5% dels votants de Sánchez i un 9% dels de Vox es passen a les files dels populars després del primer debat electoral. El digital apunta que un 58% dels espectadors, dels quals un 19,3% són votants socialistes, donen per guanyador a Feijóo. Tanmateix, el 60% dels espectadors no han canviat gens ni mica la seva opinió. 

Tot plegat no és només un cop per als socialistes, sinó pel partit d'extrema dreta de Santiago Abascal. Al cap i a la fi, és Vox qui perd més votants després de la trobada. No és una situació nova per la formació d'extrema dreta que progressivament, des del fiasco de les eleccions andaluses de l'any passat, ha anat perdent suport als sondejos. Els pactes amb el PP arreu de l'Estat espanyol després de les eleccions del 28-M no li juguen a la contra al PP, sinó a la mateixa formació d'Abascal.

Diferències en escons en pocs dies 

Altres trackings mostren l'impacte del debat entre PSOE i PP mostren l'impacte del debat en escons. El canvi més moderat el detecta El País, que apunta a una victòria del PP però amb una lleugera diferència amb els socialistes de 14 escons. Concretament quedarien: PP, 125 diputats, i PSOE, 113. 

En canvi, altres mitjans amplien sensiblement aquesta diferència entre les dues formacions. Per exemple segons El Mundo, la diferència seria de més de trenta escons (PP, 146, i PSOE, 107). I, segons l'ABC, la diferència supera els quaranta representants (PP, 153, i PSOE, 109). La diferència entre mitjans és abismal i marca la diferència en futuribles escenaris polítics. Si bé, s'assumeix àmpliament que seria el PP la força més votada, no està sobre la taula que aconsegueixi la majoria absoluta. Així doncs, dependrà de si els socialistes i els seus socis aguanten prou per impedir que Feijóo (i els seus possibles socis de l'extrema dreta) entri a La Moncloa.