Joan Carles I ha decidit fer un gir a la seva estratègia legal en el cas que té obert contra Corinna Larsen, en què la seva examant l'acusa d'assetjar-la. Si bé darrerament el seu equip jurídic ha aconseguit una victòria molt rellevant, el reconeixement de la seva immunitat quan era rei, el Borbó es vol assegurar la jugada. Per això ha seguit el consell del seu amic, el traficant d'armes hispanolibanès en cerca i captura Abdul Rahman El Assir, segons informa El Confidencial. D'aquesta manera el rei emèrit ha contractat els serveis de Nicholas Tse, un lletrat anglès i màxim lletrat de la delegació a Abu Dabi del bufet libanès Alem & Associates. 

Tse i el Borbó ja tenien una relació, ja que l'advocat assessora l'emèrit en l'administració de la seva fortuna personal. Ara fa un pas més i agafa les regnes de la seva defensa en el procés que el monarca té pendent al Regne Unit contra la seva examant. Anteriorment, la seva defensa estava en mans del bufet Clifford Chance, un dels més cars i prestigiosos de tot el món. Tanmateix, el passat juliol, Joan Carles va abandonar aquest bufet i es va passar a Carter-Ruck, més petit però conegut per ser molt combatiu. Segons les fonts consultades per El Confidencial, aquest nou bufet s'estaria limitant a obeir les instruccions que els marca Tse des del seu despatx a Abu Dabi. 

Qui és Abdul Rahman El Assir?

La mà dreta de Joan Carles I, Abdul Rahman El Assir, es troba en cerca i captura per defraudar a l'Agència Tributària espanyola 14,7 milions d'euros l'any 2019. També ha estat declarat en rebel·lia a França per assumptes de corrupció. Tots dos fa temps que es coneixen, però hauria estat en els darrers anys en què el Borbó ha fugit als Emirats Àrabs que la seva relació s'ha tornat extremadament propera, convertint-se en la seva mà dreta.

El Assir i el Borbó s'haurien convertit en inseparables, arribant a compartir, oci, viatges i l'illa on resideixen. El passat 7 de novembre, l'emèrit hauria assistit a la boda d'una de les filles del traficant, Khali El Assir, qui es casava justament amb el besnet del dictador Francisco Franco, Juan José Franco Suelves, qui està imputat per caça furtiva. El Borbó no seria l'única amistat espanyola coneguda d'El Assir. L'exvicepresident del Govern i ministre d'Economia del Partit Popular, Rodrigo Rato, va mantenir contactes amb ell, concretament a través de la societat  Wheelerdale Corporation Sàrl. 

La immunitat de Joan Carles davant de la justícia britànica

El passat dia 6 de desembre, el Tribunal d'Apel·lacions d'Anglaterra i Gal·les va reconèixer al  Borbó la immunitat davant de la justícia mentre era rei. D'aquesta manera, el tribunal britànic ha considerat que l'assetjament que denuncia Corinna per part del rei emèrit entre 2012 i 2014 eren "actes d'Estats subjectes a la immunitat". Joan Carles surt guanyant amb aquesta decisió, ja que totes les presumptes pressions que pogués fer quan era rei a la seva examant queden escombrades sota la catifa.