Segueix la disputa legal entre el rei emèrit i la seva examant, Corinna Larsen, a Londres. La defensa del rei emèrit Joan Carles I ha acudit avui al Tribunal d'Apel·lació de Londres per la vista del judici pels fets denunciats Corinna. Els advocats de l'emèrit han defensat la immunitat que protegeix a Joan Carles com a monarca, davant els fets denunciats per Corinna, que l'acusa de causar-li "depressió" i d'allunyar-la dels fills, els amics i els socis de negoci assetjant-la durant gairebé 10 anys. L'examant de l'exmonarca situa l'inici de l'assetjament l'any 2012, quan es va negar a retornar a Joan Carles els 64,8 milions d'euros que li hauria fet com a "regal".

L'advocat de Larsen, per contra, ha argumentat que la inviolabilitat no el protegeix quan es tracta de fets de caràcter privat duts a terme per protegir els seus interessos privats en lloc dels interessos de l'Estat. Els tres magistrats que componen el Tribunal d'Apel·lació britànic d'àmbit civil hauran de determinar si el rei emèrit pot ser jutjat per fets ocorreguts entre 2012 i 2014 i que impliquen els serveis secrets espanyols i el seu excap, Félix Sanz Roldán. L'examant de l'emèrit denuncia també que agents secrets, suposadament del rei emèrit, van intentar entrar a casa seva i posar-li una balisa de seguiment al cotxe, uns fets d'alta gravetat. Davant aquestes acusacions l'equip legal de Corinna ha defensat que la immunitat de l'exmonarca està limitada a les seves funcions oficials, per tant, aquests fets no quedarien emmarcats dins aquesta immunitat.

Per contra, l'advocat de l'exmonarca, ha defensat que no es pot destriar l'actuació de Joan Carles I i del CNI del seu rol com a cap d'estat. "Són actes duts a terme dins la seva funció pública", ha dit, i que formen part de les funcions "clàssiques" dels serveis d'intel·ligència. En aquesta línia, la defensa de Joan Carles I ha defensat que la implicació dels serveis d'intel·ligència espanyols, el CNI, indica que no es tracta d'un afer privat, ja que Sanz Roldán, com a cap dels serveis secrets, no hauria pogut actuar per motivacions personals de l'exmonarca.

D'altra banda, la defensa de Joan Carles I ha al·legat que les acusacions sobre els danys psíquics patits per Corinna a conseqüència de l'assetjament es puguin considerar suficients per establir que se li ha produït dany personal i ha argumentat que el que descriu no està reconegut com a lesions psiquiàtriques. La vista d'aquest dimarts aborda el recurs presentat per Joan Carles I contra la resolució del magistrat britànic Matthew Nicklin que va considerar que no se li pot reconèixer immunitat pel fet d'haver abdicat el 2014.

El podcast de Corinna

La primera setmana de novembre, Corinna Larsen va estrenar un polèmic pòdcast anomenat Corinna i el Rei, un nom que ja ens anticipa de què tractarà. L'examant del monarca ha fet servir aquest format, molt de moda des de fa temps, per desfogar-se i explicar amb pèls i detalls els secrets de la seva polèmica relació amb Joan Carles. Fins ara havien estat els seus advocats els qui havien parlat en nom de Larsen, però ara ha estat ella mateixa qui ha agafat la paraula per contar els detalls de la tortuosa relació.