Sembla que Joan Carles I ja només reapareix en públic per tres motius: funerals, regates de vela i noces. Després del seu retorn a Espanya, concretament a Sanxenxo per participar a bord del Bribón d'unes regates, i després de fer ombra a la mateixa Elisabet II en el seu funeral, quan va seure a segona fila i al costat de la seva nora, la reina Letícia, amb qui té una relació molt més que tensa, ara s'ha anunciat la seva assistència a un casament , que se celebrarà a Abu Dhabi, fet que facilita la seva assistència. Però qui es casa? L'enllaç unirà Juan José Franco, besnet del dictador i fill de Francis Franco Martínez-Bordiú, amb Khali El Assir, filla d'un dels amics més íntims de l'emèrit i que també viu als Emirats Àrabs. Ho ha confirmat el portal Vanitatis, que ha confirmat que, a no ser que hi hagi cap canvi d'última hora per l'estat de salut de Joan Carles, qui va ser cap d'estat assistirà a aquesta celebració aquest mateix cap de setmana. 

Resulta curiós que el motiu pel qual aquestes noces se celebraran a Abu Dhabi, d'on no són ni el nuvi ni la núvia, és que el sogre de Franco, Abdul Rahman El Assir, s'hi va instal·lar anys enrere per fugir dels seus problemes amb Hisenda, quelcom que recorda molt al cas de Joan Carles I. Els dos amics es visiten constantment, especialment l'àrab de l'emèrit en forma de mansió. El Assir, nascut a Beirut i d'origen libanès, té la nacionalitat espanyola, és un dels grans confidents del Rei en la seva fugida i tots dos tenen moltes coses en comú. El magnat va ser acusat de defraudar de 75 milions d'euros i el febrer de 2019 es va dictar una ordre de cerca i captura. Així, si volien que el padrí acompanyes la núvia fins a l'altar, les noces no es poden celebrar a Espanya, ja que l'haurien detingut. El 2017, ja van convidar a Joan Carles a les noces de la germana de la núvia a Suïssa, on tenia guardats els seus diners, però va declinar l'assistència. Ara ja no té excusa i s'espera que reaparegui aquest cap de setmana. En ser un esdeveniment privat, però, probablement no en transcendiran fotografies. 

El nuvi, investigat per la Guàrdia Civil 

La figura del nuvi també és controvertida, ja no només per ser part de la família del dictador, sinó pels seus problemes amb la justícia. En el seu cas, ha estat investigat per la Guàrdia Civil per una trama il·legal en el món de la cacera, en la qual estaria involucrat, conjuntament amb altres membres de l'elit de l'Estat, que encara es reuneixen els caps de setmana per anar de cacera. Segons va publicar El Confidencial, els investigats van matar desenes de cabirols, mascles muntesos i cérvols, entre d'altres, sense tenir les llicències necessàries. Tot plegat, suposa un delicte contra la flora i la fauna i un altre de falsedat documental. Franco, precisament és conseller delegat d'una empresa que es dedica a la gestió de llicències i d'espais de cacera. 

Fill del Franco més batallador contra Sánchez 

Franco va formar part del seguici de familiars que van participar en l'exhumació del seu besavi, i que va portar el seu fèretre en la sortida del Valle de los Caídos i quan va tornar a ser enterrat en el cementeri del Mingorrubio, a Madrid. El seu pare, Francis, és un dels més batalladors de la família davant les polítiques del govern espanyol, especialment pel que fa a la llei de memòria democràtica i també tot el que envolta el Pazo de Meirás. El pare del nuvi va titllar de "pocasoltada" el fet de suspendre els seus títols nobiliaris i ha assegurat que ell seguirà sent "el senyor de Meirás" tot i que li treguin el títol nobiliari. La seva germana, Carmen Martínez Bordiú, perdrà també el seu títol de Duquessa de Franco, que va heretar de la seva mare Carmen Franco Polo.