S'ha intentat i no serà perquè Felip VI i la reina Letícia no s'hi hagin esforçat, però finalment els reis espanyols seuen al costat del rei emèrit, Joan Carles I, i Sofia de Grècia al funeral de la reina Elisabet II a Westminster. La família real espanyola ha ocupat quatre cadires a la segona fila degut al parentiu que tenen amb la família real anglesa. Felip VI seu en una cantonada al costat de la reina Letícia, al costat de la qual hi ha Joan Carles I i a continuació la reina Sofia. Tots quatre ja van coincidir aquest diumenge a la tarda a la recepció que va oferir el rei Carles III a tots els dignataris que s'han desplaçat a Londres pel funeral de la que va ser reina durant set dècades.

Funeral de la reina Elisabet II | DIRECTE

Reis Espanya

Els reis d'Espanya amb els reis emèrits al funeral d'Elisabet II

A l'esmentada recepció, Joan Carles va arribar acompanyat per Sofia, en la primera ocasió en què ambdós eren vistos junts en públic des que l'emèrit es va traslladar als Emirats Àrabs Units l'agost de 2020. El que va ser monarca va arribar caminant amb dificultat, recolzat en un bastó i en un ajudant. Felip VI i la Reina Letícia van arribar més tard, ja que prèviament havien anat a la capella ardent d'Elisabet II a Westminster Hall. El retrobament dels quatre es va produir a l'interior del palau, sense que hi hagués càmeres presents, com tampoc no n'hi va haver el passat 23 de maig quan Joan Carles va visitar durant unes hores la Zarzuela, en el que era el seu primer viatge a Espanya, previ pas per Sanxenxo per assistir a una regata.

 

Felip VI i Sofia aniran a una altra cerimònia

D'altra banda, Zarzuela ha informat que Felip VI té previst anar al Castell de Windsor on Carles III ha convidat a les cases reials assistents al funeral a assistir a la cerimònia religiosa que precedirà el sepeli d'Elisabet II. La Casa Reial ha precisat que els Reis han acceptat la invitació, si bé la Reina Letizia podria no anar-hi finalment ja que té previst volar a Nova York en un vol comercial per participar en una sèrie de compromisos amb motiu de la Assemblea General de l'ONU i la necessitat de romandre a Windsor fins que finalitzi l'acte podria impedir-li-ho. La Reina Sofia també ha acceptat la invitació, per la qual cosa es desplaçarà a Windsor juntament amb Felip VI, no ho farà Joan Carles I, que "ha declinat la invitació", han precisat des de Zarzuela.