Joan Carles I ja ha abandonat Espanya, després d'un viatge de 6 dies. El rei emèrit ha sortit aquest dimarts cap a les 10:45 hores amb avió des de Vitòria, després de sotmetre's a una revisió mèdica rutinària durant un dia i mig a la clínica dental privada del doctor Eduardo Anitua. Joan Carles I va arribar passades les 19:00 hores de diumenge a Vitòria, després d'estar 5 dies a Sanxenxo, on tenia la intenció de participar en les regates que s'han disputat a la localitat gallega, però finalment no hi va poder prendre part a causa de les condicions climatològiques desfavorables. 

Així doncs, des de diumenge Joan Carles ha estat a la capital alabesa allotjat en aquesta clínica. Poc abans de les deu del matí d'aquest dimecres ha sortit del centre mèdic i l'ha recollit una furgoneta blava, des d'on ha saludat els periodistes que l'esperaven a la porta, en direcció a l'aeroport de la capital basca on li esperava l'avió privat, al qual ha pujat pel seu propi peu per abandonar la capital basca en un vol privat amb una ruta desconeguda. No és la primera vegada que Joan Carles I visita Vitòria, a la qual ha acudit amb anterioritat per motius personals relacionats amb temes mèdics per a ser assistit per Eduardo Anitua i el traumatòleg Mikel Sánchez. 

La ruta de Joan Carles I a Espanya

Joan Carles I va arribar el passat dimecres a l'aeroport de Peinador, a Vigo, amb un avió procedent de Londres on també hi va estar 2 dies, per instal·lar-se durant 5 dies a la localitat costanera de Sanxenxo. Durant la seva estada a Galícia s'ha instal·lat a casa del seu amic personal, el regatista Pedro Campos, igual que va fer fa gairebé un any en la seva primera visita a Espanya després de fugir a Abu Dhabi l'any 2020. La intenció de Joan Carles I era disputar les regates de la Copa d'Espanya, que organitza el club nàutic de la localitat on participa el seu vaixell, el Bribón. Finalment, no va ser possible, ni dissabte ni diumenge per culpa de les condicions climatològiques. Malgrat que, si va poder participar en els entrenaments de dijous i divendres. Després de 5 dies a Sanxenxo, va volar direcció Vitòria on ha estat dos dies allotjat a la clínica privada del doctor Eduardo Anitua per fer-se una revisió mèdica rutinària. 

Trobada amb Carles III a Londres

El rei emèrit ha explicat als seus amics que durant la seva estada a Londres va tenir l'oportunitat de mantenir una conversa cordial amb el rei d'Anglaterra, Carles III, segons explica El Mundo. La Casa Reial britànica ha negat l'existència d'aquesta trobada, tot i que Joan Carles s'ha mostrat satisfet amb la que denomina com una "xerrada informal i cordial" sense la solemnitat prevista en un esmorzar privat per problemes d'agenda. Segons relata el citat diari, van estar parlant sobre la dificultat de regnar tant a països amb focus independentistes com és el Regne Unit amb el cas d'Escòcia, Carles III la defineix com un dels grans reptes del seu regnat. Les informacions sobre aquesta trobada són diverses, mentre uns amics del rei emèrit afirmen que es van veure, altres sostenen que va ser un contacte telefònic.