El rei emèrit, Joan Carles I, ha abandonat Galícia després de cinc dies a la localitat de Sanxenxo (Pontevedra), on va arribar dimecres passat des de Londres per participar en el campionat de vela Volvo Autesa Cup, i sobre les 19 hores de la tarda ha aterrat a Vitòria. Joan Carles ha arribat aquest diumenge a les 18h a l'aeroport gallec en un cotxe conduït pel seu amic l'empresari Pedro Campos. Poc després ha pujat a un avió privat amb destí Vitòria, segons ha avançat TVE.

El rei emèrit allargarà la seva estada a Espanya per motius personals relacionats amb temes mèdics abans de tornar a Abu Dhabi, on resideix des de 2020, segons avança EFE. Segons han confirmat diverses fonts a Europa Press, Joan Carles I visitarà a un dels seus metges, el traumatòleg Mikel Sánchez.

El viatge del rei emèrit a Galícia ha estat marcat per la discreció, ja que no ha mantingut conversació amb la premsa durant aquests cinc dies, a diferència de l'última vegada que va estar en territori espanyol, durant la visita que va fer el maig de 2022. Pel moment tampoc no ha visitat el rei Felip VI a la Zarzuela, com si va fer a l'anterior visita. Després de l'última estada, la Casa Reial li va demanar que quan visités Espanya ho fes "amb la privacitat més gran possible". 

Joan Carles I a Sanxenxo per participar en una competició de vela

El rei emèrit va navegar a bord del Bribón, el seu vaixell, dijous i divendres com a entrenament per participar a campionat de vela Volvo Autesa Cup, que se celebrava aquest cap de setmana a Sanxenxo. Finalment, Joan Carles I no ha sortit ni dissabte ni diumenge per les condicions climàtiques adverses, i ha estat substituït per Jane Abascal com a patró. Malgrat l'absència de l'emèrit, el Bribón ha guanyat la competició aquest diumenge.