La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha comunicat aquest diumenge que està "a favor de la configuració d'un exèrcit per a la República Catalana" que sigui membre de l'OTAN i d'una futurible unió europea de defensa.

En un comunicat, la JNC ha explicat els resultats de la seva I Convenció Ideològica, en què ha aprovat el seu manifest ideològic a través de set ponències: 'Sanitat i pensions', 'Model econòmic', 'Educació, coneixement i ocupació', 'Europa i el món', 'Cultura i llengua', 'Feminisme, igualtat i drets civils', 'Infraestructures' i 'La nació catalana'.

La JNC es defineix en el seu manifest ideològic com a "liberal, progressista, europeista, feminista i amb total compromís en la lluita contra tot tipus de discriminacions i amb la creació d'un estat aconfessional".

En matèria laboral, ha aprovat apostar pel contracte únic i endarrerir l'edat de jubilació. En matèria d'educació defensa implantar una prova de competències bàsiques al final del batxillerat i una selecció per part de les universitats amb criteris i puntuacions pròpies.

La JNC ha assegurat que apostarà per "el model d'immersió lingüística de l'escola catalana, que ha demostrat ser l'única garantia de plurilingüisme real al país" i es mostra favorable a la legalització de l'eutanàsia, el consum de cànnabis i la prostitució.