El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, s'ha mostrat "molt preocupat" per la situació que viu Madrid en relació a la Covid-19 i ha alertat del "risc d'expansió" per tot l'Estat. "Es repeteix l'error de la primavera de no confinar-la i de no controlar més les sortides", ha assegurat a les xarxes socials.

Padrós també ha afirmat que és "molt sensat" el que demana el president de la Generalitat, Quim Torra, i ha titllat d'"irresponsable i insolidària" la resposta de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

En la mateixa línia, Padrós ha assegurat en una entrevista a RAC1 que Catalunya fa molt temps que alerta de la situació a Madrid i que, per tant, "les mesures que s'han implantat ara són insuficients i arriben tard".

Aquest dilluns, el president de la Generalitat va explicar que havia parlat amb Aena i Renfe perquè es facin controls de temperatura a les persones que vinguin de Madrid. Per la seva banda, fonts d'Aena han assenyalat a l'ACN que de moment la Generalitat no els ha contactat. Segons Padrós, el control de temperatura és una eina important tot i que la millor prevenció és no viatjar: "Demano que no es vagi a Madrid si no és molt necessari", ha subratllat. 

El Govern recomana no viatjar a la Comunitat de Madrid davant l'auge de positius per coronavirus. Torra, que aquest dilluns es va posar a disposició de la presidenta de la Comunitat per col·laborar en la lluita per pandèmia, va reclamar a Isabel Díaz Ayuso que s'estableixin "mesures més estrictes". El president, en concret, va destacar que és necessari "que no es permeti a ningú sortir ni viatjar a Madrid si no es té la certesa que és negatiu" en el test per detectar la Covid-19.

En el balanç de la campanya amb Creu Roja per sensibilitzar els joves sobre el coronavirus, el president va informar que posa tots els seus equips d'experts a disposició de la presidenta de Madrid.