Poques hores abans que s’acabi la consulta en la qual els militants de Junts trien el futur del partit al Govern, una decisió que tindrà segur més repercussions, el conseller d’Economia i una de les persones que s’ha mostrat més a favor de continuar a l’Executiu tal com ha anat exposant en els últims dies s’ha aventurat a dir que la seva sensació és que el resultat de la consulta serà a favor de no sortir-ne. “Tinc la sensació que s’imposarà continuar al Govern, per tot el que suposa renunciar-hi. El que aquí està en joc és la mateixa essència de Junts, som un partit o un moviment? Jo estic amb els que creuen que és un partit. Respecto molt els moviments, però un partit és un instrument institucional que intenta arribar al poder per exercir-lo i aplicar les polítiques públiques en què creu. I Junts té un model de societat tant pel camí a la independència com el benestar i el progrés”. Així de clar s’ha mostrat el conseller en una entrevista a Els Matins de TV3, en línia amb el que ha anat exposant els últims dies, quan insistia que Junts té una vocació de Govern. 

Uns vots molts reflexionats 

Amb tot, encara que s’ha mostrat molt a favor de continuar al Govern d’ençà que es va convocar la consulta als militants, Giró ha reiterat en tot moment que tots els vots són legítims, tant els de romandre al Govern com els que estan a favor d’abandonar-lo. “M’agradaria que els militants pensin molt el sentit dels seus vots. Que pensin que serà, malgrat els greuges que puguem tenir amb ERC,el millor pel partit? Com li anirà millor?”. Aquests greuges als quals es refereix el conseller són els incompliments de l’eix nacional que van precipitar l’anunci d’una moció de confiança i la posterior destitució del vicepresident Jordi Puigneró. De fet, el mateix Giró ha reconegut que els tres punts marcats pel seu partit com a rellevats per avançar cap a la independència no s’estan complint, però aquesta darrera setmana ha demanat que els militants es plantegin si això és suficient per sortir del Govern. 

Giró s’ha mostrat molt molest amb les acusacions que han rebut els polítics de Junts que aposten per continuar formant de l’Executiu (entre ells la gran majoria de consellers), que ho fan només perquè volen cobrar el sou. “És intolerable que hi hagi gent que digui aquestes coses, em sembla un concepte caduc, antiquat i d’una altra època. Volen dir que només es poden dedicar a la política els rics? La democràcia consisteix, precisament, en el fet que qualsevol persona, tingui els recursos que tingui, si vol es pugui dedicar a la política”, ha defensat vehementment el conseller, tot destacant que la gent que es dedica a la política ho fa per una vocació que ell no ha vist enlloc més. Giró també ha aprofitat l'ocasió per criticar els crits masclistes d’un grup d’estudiants de Madrid i que han encès les xarxes, especialment davant la justificació de les víctimes. 

Tancar files amb el partit 

Per altra banda, el conseller (que ha descartat tant ser vicepresident si el resultat de la consulta és que sí, com candidat a l’alcaldia de Barcelona sí els militants decideixen sortir), ha respectat la decisió de Jordi Turull de no posicionar-se sobre la consulta després de l’avís de la sindicatura electoral. “Em sembla que el nostre secretari general sap que el partit esta en un moment transcendental i que per aixo se sotmet la pregunta a la militància. Sap que no hi ha una posició unànime entre els afiliats”. Davant la incògnita dels resultats, Giró ha recordat que “tothom haurà de tancar files amb el partit. Totes les postures són igual de legítimes, tant continuar al govern com sortir. Cadascú té les seves raons per voler continuar al govern o no”