El director general de la Fundació Bancària 'La Caixa', Jaume Giró, ha "acordat amistosament" amb l'entitat deixar el seu càrrec a la institució, coincidint amb la finalització del Pla Estratègic 2016-2019, i havent complert amb tots els objectius marcats. Giró marxa després d'onze anys al grup bancari on ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat. 

En el seu lloc, el patronat de la Fundació Bancària 'La Caixa' ha aprovat avui el nomenament d’Antoni Vila com a nou director general de l’entitat en substitució de Giró. El relleu es farà efectiu a partir del dia 1 de gener del 2020. 

El president de la Fundació Bancària ”la Caixa” i de CriteriaCaixa, Isidre Fainé, ha destacat que "en aquesta última etapa, Giró ha dirigit amb encert la Fundació Bancària ”la Caixa”, preservant la nostra essència i la nostra missió, en uns anys de gran intensitat i complexitat. Ha estat un magnífic colofó a 30 anys de trajectòria professional en grans empreses de l’Íbex, en les quals ”la Caixa” ha tingut un paper rellevant. Aquesta serà sempre casa seva".

Giró, del periodisme a l'empresa

Jaume Giró és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat de Navarra i ADE per Esade. Va començar la seva trajectòria periodística col·laborant amb La Vanguardia i El Diario de Navarra, fins que el 1987 va entrar com a redactor a l'agència Europa Press i va acabar dirigint la secció d'economia de la delegació de Barcelona. 

Uns anys més tard, Giró va decidir sortir del món dels mitjans de comunicació per fer de cap de comunicació a Catalana de Gas, on va ser testimoni de la fusió per absorció de Gas Madrid per Catalana de Gas i el naixement de Gas Natural, l'actual Naturgy. 

Pel que fa a la seva trajectòria al grup bancari, Giró hi ha treballat onze anys ocupant diversos càrrecs directius. Des del 2014 que ocupa el càrrec de director general de la Fundació, moment en què es va separar la gestió del banc en si (CaixaBank) de l'entitat accionista (Fundació Bancària 'La Caixa'). 

El periodista i gestor ha estat una de les cares més visibles de la Fundació, que sota el seu càrrec ha assolit un alt reconeixement en l'àmbit de les entitats sense lucre, essent la que administra una major part de l'obra social que es fa a Europa occidental. Però l'entrada de Giró al grup bancari va ser el 2009 com a director executiu de comunicació de La Caixa, i més endavant va esdevenir director general adjunt de CaixaBank. 

A través d'un comunicat, Giró assenyala que "sempre estaré agraït a Isidre Fainé per la seva confiança i el seu suport en el treball dut a terme, tant a CaixaBank com després a la Fundació Bancària 'la Caixa'. Els meus anys de vinculació a l’entitat han estat els més feliços de la meva trajectòria professional. Tanmateix, en aquest moment, i en la plenitud de la vida, sento la necessitat de fer un alto en el camí. Vull dedicar un temps a repensar la meva orientació professional i de servei a la societat".

Antoni Vila com a relleu

Antoni Vila va ingressar a ”la Caixa” el 1985, i des d’aleshores ha ocupat càrrecs de responsabilitat com a administrador territorial del Grup ”la Caixa”, subdirector comercial, subdirector general de Recursos Aliens, Mercat de Capitals i Assegurances, fins que el 1991 va ser nomenat director general del Grup Assegurador.

El 1998 es va incorporar al Comitè de Direcció de ”la Caixa” com a director executiu i director de la Territorial de Catalunya. Posteriorment, va assumir les presidències de CaixaRenting i CaixaBank Consumer Finance. Des del 2014, va exercir com a president de MicroBank, i des del juliol del 2019, és adjunt al president de la Fundació Bancària ”la Caixa”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat