Jaume Giró vol emular el paper del PNB i EH Bildu a Madrid amb la seva candidatura del 23-J, segons ha defensat aquest dimarts en el programa Més 324. Després d'anunciar que optarà a ser candidat de Junts a les eleccions espanyoles, Giró ha parlat de quin seria el seu projecte en el Congrés dels Diputats i ha assegurat que no seria ni "original" ni "inèdita". "És una cosa que Catalunya ha fet duran molts d'anys", ha dit, en referència al peix al cove. A més, ha recordat que tampoc no és una estratègia que hagi fet servir l'espai que ell representa i ha posat d'exemple el rol dels partits bascos a les Corts.

Del PNB i EH Bildu, l'exconseller n'ha destacat que intenten "treure tot el que poden en benefici dels ciutadans d'Euskadi". I això és el que vol fer Giró, ja que "entre no aconseguir res i aconseguir un referèndum, hi ha moltes coses al mig". "Algú pot dir que EH Bildu no és independentista? I li ha anat bé a les municipals i les forals. Tan mala estratègia no deu ser", ha afegit. La clau està en "rendibilitzar cada vot dels ciutadans de Catalunya": "Ens falten moltes coses al país i hem de treure el màxim profit a Madrid. Si creiem que no en podem treure res, el més coherent seria no presentar-se a les eleccions", ha sentenciat.

Giró, sobre el front comú d'Aragonès

Davant la proposta de Pere Aragonès per a un front comú del sobiranisme, l'exconseller ha expressat el seu desig: "Si hem d'anar a una llista, tant de bo. Però fem-ho, que si no ningú ens creurà. Si hi creiem, fem-ho ràpid". "Al Parlament hem tingut una majoria absoluta que els llibres d'història diran que no ha servit de res. Al Congrés també hem tingut una vintena d'escons que no han servit de res, i això que Sánchez els necessitava", ha lamentat. El secretari general de Junts, Jordi Turull, ja havia respost aquest dimarts al matí al front comú d'Aragonès i li ha allargat la mà per reunir-se "demà mateix" (dimecres 31 de maig) amb l'objectiu de posar-se a treballar en aquest sentit. Això sí, sempre que "la rectificació sigui sincera" i que el moviment serveixi per defensar la independència. 

Aquest dimarts al matí, Giró ja ha defensat la seva candidatura per al 23-J i ha obert la porta a pactar amb Míriam Nogueras. "Faig aquest pas per posar al servei del país el que crec que necessita: una veu forta a Madrid. (...) Mentre no siguem un Estat independent hem de seguir reclamant el que és nostre: temes de finançament, infraestructura i contra la repressió", ha dit. Sobre el possible acord amb la presidenta del grup parlamentari al Congrés, ha subratllat el següent: "Sempre estic obert a parlar de tot. Soc un home obert al diàleg i constructiu per a tothom". Aquest vespre, ha afegit que Carles Puigdemont no ha donat suport a ningú en concret amb la piulada que va fer aquest dilluns.