L'exconseller, Jaume Giró, ha defensat la seva decisió de presentar-se com a candidat per Junts per Catalunya a les eleccions generals anticipades convocades per Pedro Sánchez. En una entrevista a RAC1 i, posteriorment, a Catalunya Ràdio, Giró ha defensat la seva decisió: "Faig aquest pas per posar al servei del país el que crec que necessita: una veu forta a Madrid". A més, ha remarcat la importància de participar en aquests comicis: "Mentre no siguem un Estat independent hem de seguir reclamant el que és nostre: temes de finançament, infraestructura i contra la repressió". 

🔴 Eleccions generals 2023 i resultats municipals | Reaccions i última hora

Com ja va informar ahir ElNacional, l'exconseller d'Economia presentarà la seva candidatura per ser el cap de llista de Junts a les pròximes eleccions. Tot plegat l'enfronta amb l’actual presidenta del grup parlamentari al Congrés, Míriam Nogueras. Tanmateix, aquest dimarts, Giró s'ha mostrat obert a pactar amb Nogueras. "Sempre estic obert a parlar de tot. Soc un home obert al diàleg i constructiu per a tothom", ha subratllat.  

Preguntat pel tuit que va fer Carles Puigdemont després de l'anunci sorpresa d'eleccions de Sánchez on apareix una foto de Nogueras, Giró ha remarcat que no es tracta d'un suport explícit a l'actual portaveu de Junts al Congrés. L'exconseller ha apuntat que el pròxim dimecres Junts valorarà la proposta de reglament per les primàries, però ha avançat que tot plegat serà ràpid tenint en compte els terminis ajustats de les eleccions del pròxim 23 de juliol. 

Unió de l'independentisme per a les eleccions del 23-J?

El passat dilluns, el secretari general del partit, Jordi Turull, ha apuntat que el 23-J pot ser una "oportunitat per revifar l'independentisme" i la fórmula que ha plantejat és que les forces independentistes es presentin conjuntament en aquestes eleccions generals. Per la seva banda, Giró ha remarcat:  "Sempre estic a favor de sumar". L'exconseller destaca la seva capacitat de treballar amb ERC malgrat que les diferències ideològiques.

Celebrant la victòria de Xavier Trias

Jaume Giró ha elogiat els resultats de Xavier Trias a les eleccions municipals. Ha destacat que el perfil de Trias era idoni en el context actual i ha apuntat que en cert moment Puigdemont li va fer confiança per si volia encapçalar la candidatura de Junts per Barcelona a les eleccions municipals i que en aquell moment li va dir que no es veia com a candidat. Ha celebrat la seva decisió remarcant la victòria de Trias a Barcelona, qui considera que era el millor per aquesta candidatura. "Si guanyem a Barcelona, podem guanyar a tot el país", ha sentenciat.