El cap de llista del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, ha confirmat que votarà en contra de la investidura d'Ernest Maragall com a alcalde de la capital catalana. "És el meu compromís de campanya i he de ser lleial", ha argumentat, mantenint així que no donarà suport a un alcalde independentista i que no formarà part d'un govern amb presència d'independentistes.

Collboni, en una entrevista El Matí de Catalunya Ràdio, ha afirmat que aquest serà "el principi d'actuació" del PSC a tots els municipis, tot i que ha puntualitzat que s'haurà de veure "cas per cas". En el cas de Barcelona, ha insistit que l'objectiu és evitar que la ciutat esdevingui  un "nou instrument de l'independentisme per posar-lo al servei de la causa".

El cap de llista del PSC a l'alcaldia ha qualificat d'extraordinaris els resultats obtinguts pel PSC a Barcelona i ha parlat de "remuntada històrica" en doblar la representació i passar de quatre a vuit regidors. Així mateix, ha celebrat que s'hagin revalidat majories absolutes a l'àrea metropolitana de Barcelona i que "el cinturó roig torni a ser roig".