Després de dues legislatures perdent regidors, el PSC ha duplicat els seus resultats a Barcelona. Amb una candidatura amb Jaume Collboni al capdavant, els socialistes han passat dels 4 regidors als 8 i s'han plantat com a tercera força del consistori barceloní. El mateix Collboni ha assegurat que el seu partit feia massa temps que no podia celebrar uns resultats tan bons com aquests, i ha recordat que "el PSC ha tornat".

En la seva valoració dels resultats, el candidat socialista ha qualificat el resultat a Barcelona d'extraordinari i ha reivindicat que la seva candidatura ofereix una triple garantia per a la ciutat, una voluntat progressista, no independentista i un bon govern pro-Barcelona, deixant intuir que no facilitarà la investidura de Maragall.

A més a més, Collboni ha volgut felicitar els bons resultats de la formació arreu de Catalunya, on ha aconseguit ser la segona força en vots a Catalunya, esmentant les majories absolutes a l'àrea metropolitana, com les de l'Hospitalet, amb Núria Marín, i a Santa Coloma, amb Núria Parlon.

"El final de la travessia pel desert"

L'eurodiputat electe del PSC Javi López ha celebrat que els resultats d'aquestes eleccions signifiquen "el final de la travessia pel desert del socialisme català". "Especialment a Barcelona, amb Collboni", ha afegit. Els socialistes han guanyat les eleccions al Parlament Europeu a Espanya en passar de 14 a 20 escons, i han pres la victòria al PP.

López ha comparegut davant la premsa, eufòric i davant de diversos militants i membres del partit, en conèixer els resultats des de la seu del PSC. "Hem contribuït a la victòria". A més, ha destacat que el PSC serà la força catalana amb més capacitat d'influència a les institucions europees i ha garantit que això significa "un bon resultat per al conjunt de catalans". "Estem en una gran nit de celebració", ha sentenciat López.