L'entrada en escena de Manuel Valls com a possible candidat a l'alcaldia de Barcelona per Ciutadans, aclapara totes les mirades. Jaume Collboni, que avui ha estat proclamat oficialment cap de llista del PSC a Barcelona, ha deixat clar al seu possible rival que "Barcelona no pot ser un premi de consolació de carreres polítiques frustrades".

En un acte celebrat aquest matí, Collboni s'ha mostrat crític amb el llegat d'Ada Colau que ha titllat “d'inexistent” per falta de projecte, i ha criticat la seva "manca de lideratge" i la "incapacitat" d'arribar a acords.

El líder dels socialistes a Barcelona espera recollir el vot d'aquells que fa tres anys van votar a Barcelona en Comú i que ara se senten “desil.lusionats”, dels votants de CiU que se senten "orfes de referent" i que "no es reconeixen en aquest independentisme", i dels votants de Ciutadans.

Collboni també ha agraït el suport del partit i ha assenyalat que el seu objectiu és ser "un alcalde que tingui Barcelona al cap i a tots els barcelonins al cor. Sense exclusions, sense prejudicis, sense governar contra una part de la ciutat".

El socialista ha dit que "la gran il·lusió" de la seva vida és ser alcalde de Barcelona. "És el lloc del món on he nascut, he crescut, he estudiat i m’he convertit en millor persona”´, ha manifestat.

A l'acte de proclamació de Collboni com a alcaldable de la ciutat, hi ha assistit el secretari general del partit a Catalunya Miquel Iceta que ha assenyalat que "el principal error de Colau va ser supeditar la ciutat de Barcelona al procés independentista” i ha desitjat que Barcelona "torni a ser aquella ciutat avançada i pionera" que es preocupa "dels problemes de desigualtat social”.

La candidatura de Jaume Collboni també ha rebut el suport del secretari general del PSOE Pedro Sánchez que ha fet una piulada en la que assegura que "serà el millor alcalde" i que Barcelona "no pot ser escenari pel conflicte independentista, ni per experiments". 

L'acte de proclamació de Jaume Collboni com a candidat a l'alcaldia ha comptat també amb l'assistència de qui va ser alcalde de Barcelona Jordi Hereu.