Mica en mica, Jordi Sànchez va obtenint resposta a la seva invitació de fer un debat electoral a la presó de Soto del Real amb els sis candidats que encapçalen les llistes per Barcelona al Congrés dels Diputats. De moment, dues d'afirmatives i dues de negatives. Al costat del no, Cayetana Álvarez de Toledo i Meritxell Batet -tot i que els socialistes encara no hi han respost oficialment-. Entre els qui sí que accepten, Albano-Dante Fachín, que ha estat el més ràpid de contestar, i Jaume Asens. 

El cap de llista dels comuns ha fet públic el seu posicionament a través de Twitter. "Cap mur ens hauria d'impedir debatre i avançar", afirma Asens. En un missatge adreçat directament a Sànchez, el qui fins ara ha estat mà dreta de Colau a l'Ajuntament de Barcelona es compromet "a seguir lluitant per la teva llibertat", diu. Asens, advocat, ha seguit de prop la situació dels presos i els exiliats. És, per exemple, qui va posar en contacte Gonzalo Boye amb Toni Comín i Carles Puigdemont. 

Qui de moment no s'ha pronunciat és Inés Arrimadas. Tampoc no ha arribat la resposta més important de totes, que és la de la Junta Electoral Central

Sànchez: "Els murs cauen"

Sànchez ha agraït el 'sí' d'Asens assegurant que "els murs cauen, n'hem vist caure de més alts". En una piulada, ha animat a mantenir-se "units sempre en la lluita per les llibertats democràtiques i per un futur millor". "Gràcies pel teu compromís i per estar sempre obert al debat i acceptar la invitació!", ha conclòs.