En espera de saber si la Junta Electoral Central accepta fer un debat de candidats a la presó, Jordi Sànchez ha enviat la invitació formal a tots els seus rivals a les eleccions generals del pròxim 28 d'abril, és a dir, a la resta de caps de llista per Barcelona: Inés Arrimadas, Mertitxell Batet, Cayetana Álvarez de Toledo, Jaume Asens, Albano-Dante Fachín i Oriol Junqueras, aquest últim també privat de llibertat.

En una carta idèntica per a tots sis, el candidat de Junts per Catalunya els exposa que "en situacions normals coincidiríem en més d'una ocasió al llarg de les properes setmanes", però que "el fet d'estar empresonat en situació preventiva genera la paradoxa de poder ser candidat però impossibilita la llibertat de moviment".

Sànchez els demana que valorin la possibilitat de participar en el debat i ofereix l'alternativa que, per quadrar agendes, es pugui fer "els dies previs a l'inici oficial de la campanya". L'expresident de l'ANC recorda a la resta de candidats el deure que tenen "d'oferir a l'electorat el màxim nombre d'elements per facilitar i garantir l'accés a la informació contrastada sobre programes, per tal de millorar les condicions a l'hora de decidir el vot". 

Fonts del PSC avancen a ElNacional.cat que s'ho estan mirant, però que no tenen previst participar en cap debat a la presó. Qui sí que ja ha acceptat l'oferta és el líder del Front Republicà, Albano-Dante Fachin.