La cap de llista del PP a Barcelona a les pròximes eleccions generals del 28 d'abril, Cayetana Álvarez de Toledo, s'ha negat a debatre amb Jordi Sànchez a la presó de Soto del Real comparant el rebuig que sent cap a la candidatura de JxCat amb el que li hagués produït una candidatura de Tejero o Milans del Bosch, tornant a equiparar el procés amb el cop d'Estat del 23-F.

El que potser no sap Álvarez de Toledo és que, efectivament, el tinent coronel Tejero va ser candidat a unes eleccions espanyoles, a les del 1982, les primeres que va guanyar Felipe González, quan estava pres a conseqüència del cop d'Estat del 23-F. Concretament, Tejero va ser el cap de llista de Solidaridad Española, un partit que va fundar ell mateix, amb el qual va obtenir un total de 28.451 vots a tot Espanya, però que no va aconseguir representació parlamentària.

En una carta compartida a les xarxes socials, Álvarez de Toledo ha agraït la carta de Jordi Sànchez, i ha afirmat que no debatrà amb el candidat de JxCat, ja que considera que algú que està processat per "greus delictes contra la democràcia" no hauria de ser candidat a unes eleccions.

En la mateixa carta, la candidata popular ha anunciat que proposarà un canvi de llei perquè aquells que estan acusats per delictes contra la democràcia no puguin ser candidats. Per contra, ha acabat la carta assegurant que respecta la presumpció d'innocència de Sànchez i li ha desitjat molta sort en el judici al Suprem.

La resposta de Sànchez

Per la seva part, Jordi Sànchez, ha agraït la rapidesa de la resposta de la líder del PP, però ha lamentat la seva negativa a acceptar el debat. A més, Sànchez, ha recordat que ell sempre estarà disposat a debatre i dialogar amb Álvarez de Toledo i tots els seus companys de formació i ha afegit que el debat té més sentit i és més necessari com més distants siguin les posicions.