L'advocat i tercer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Asens, ha confirmat la seva intenció de tornar-se a presentar a les municipals al costat d'Ada Colau: "La meva intenció és tornar-me a presentar". En una entrevista a Catalunya Ràdio, Asens ha volgut deixar clar que "més enllà dels desitjos de Pablo Iglesias", el que té "al cap és Barcelona". "És l'aposta que vull fer", ha remarcat. D'aquesta manera, ha desmentit algunes veus que ja havien anunciat que no es presentaria a les municipals. Malgrat tot, l'advocat no ha donat detalls del número que podria ocupar dins la llista d'Ada Colau.

Per altra banda, l'advocat ha explicat que farà "de portaveu de l'espai polític (Comuns) en els moments que faci falta". "La campanya de Borrell crec que pot interferir en la presumpció d'innocència dels acusats", ha ressaltat. "Tothom parla ja com si la sentència estigués dictada" i ha afegit que "Casado deia que els presos, després del judici, no havien de tornar a Catalunya. Donant per fer la sentència ja estava escrita". "Ells tenen capacitat d'incidència sobre el tribunal. És una mostra del poc que confien en el que pot succeir en el judici", ha comentat.

Asens ha reconegut que "el marc de la sentència està escrit, la música hi és, però falta veure la lletra concreta i ens podem emportar sorpreses".

Sobre el judici, Asens ha recalcat que "és un mal senyal començar un judici on Vox és l'acusació i no es volen tenir observadors internacionals a la sala". Preguntat per aquesta qüestió, l'advocat ha recordat que "quan un magistrat pren una decisió li costa molt canviar. Encara que sigui per una qüestió d'orgull".

Demanat pels pressupostos i unes possibles eleccions, l'advocat ha reiterat que "no són descartables". "No sembla que sigui l'escenari més previsible però no és gens descartable tal com està anant tot plegat" i ha afegit que "seria un escenari terrorífic".