Denegada la llibertat provisional dels nou presos polítics. El Tribunal Suprem ha decidit que els líders independentistes empresonats continuïn tancats durant el judici perquè creu que el risc de fuga podria haver augmentat. Tot i que el Suprem ha assegurat una vegada més que no s'estan perseguint idees, creu que el risc de fuga podria haver augmentat perquè hi ha estructures de poder que podrien afavorir que els presos marxin a l'estranger com han fet altres processats. 

L'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, comenta que "diuen que tenen estructures exteriors però diuen també que és molt fàcil creuar una frontera, que la policia estaria inactiva i això demostra una desconfiança absoluta cap a l'espai judicial europeu". Cuevillas ha assegurat en una entrevista al Més 324 que motius en tenen: "Ja se'ls ha dit diverses vegades que per delictes polítics no concedeixen ordres d'entrega".

"Diuen que hi ha risc de reiteració delictiva perquè a Catalunya hi ha un govern que segueix volent la independència, és a dir, més clar impossible", ha conclòs.