Jaume Alonso Cuevillas, advocat i diputat de Junts per Catalunya, s'ha pronunciat sobre la detenció del passat dimarts de Clara Ponsatí. "La detenció ha posat en tensió les costures de l'Estat. Recordem que és eurodiputada, té immunitat i se l'acusa d'un delicte que no comporta presó, de manera que tot això d'ahir va ser un paripé", ha afirmat a RTVE, on ha afegit: "No calia detenir-la. Si la detenen perquè comparegui el 24 d'abril, que li donin una citació". 

🔴 Clara Ponsatí torna a Brussel·les, DIRECTE | Última hora

Sobre la citació del pròxim 24 d'abril, Ponsatí no es presentaria aquell dia davant del Suprem. En relació amb aquest possible escenari, Cuevillas ha afirmat: "Tornarem a estar com estàvem abans". L'advocat ha subratllat que res del que va succeir ahir no va tenir "cap sentit". 

A més, Cuevillas també ha parlat del cas de Laura Borràs, presidenta de Junts per Catalunya. "Passi el que passi al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya o al Tribunal Suprem, la presidenta Borràs finalment quedarà absolta perquè s'han produït tantes irregularitats que tinc el convenciment que aquest Tribunal Constitucional que hi ha ara no ho permetrà", ha sentenciat. 

Clara Ponsatí, rumb a Brussel·les

A primeres hores d'aquest dimecres, Ponsatí ha agafat un vol des del Prat per poder assistir a un ple del Parlament Europeu convocat aquesta tarda. L'eurodiputada haurà de fer escala a algun aeroport europeu per arribar a Brussel·les, ja que a aquesta hora del matí no hi ha vols directes a la capital belga.

Tot plegat posa punt final al retorn fugaç de Ponsatí, acusada d'un delicte de desobediència en facilitar el referèndum unilateral de l'1-O a Catalunya. Quan ahir a la tarda va tornar a Catalunya, concretament a Barcelona va acabar sent detinguda pels Mossos d'Esquadra després d'entrar a Espanya amb cotxe per la frontera francoespanyola i oferir una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El jutge instructor Pablo Llarena va dictar ahir mateix una interlocutòria en què acorda deixar sense efecte la detenció de l'exconsellera. L'eurodiputada va ser conduïda als jutjats de guàrdia de Barcelona, va sortir en llibertat poc abans de les 23.00 hores. Ponsatí va abandonar els jutjats amb una citació pel pròxim 24 d'abril, una compareixença en què hauria de presentar-se davant del Suprem perquè se li comuniqui que està processada per un delicte de desobediència, que no comporta penes de presó, només inhabilitació. Per la seva banda, Ponsatí va afirmar: "No vinc a fer cap pacte amb l'Estat".