"Amb la seguretat no s'hi juga". Així ha replicat el conseller d'Interior, Jordi Jané, a les declaracions de l'exministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, que aquest dimecres va dir que havia proposat intervenir els Mossos d'Esquadra durant la consulta del 9-N: "Amenaçar d'intervenir els Mossos és molt greu. Amb la seguretat no s'hi juga", ha etzibat.

Després de participar en un acte de l'Automobile Barcelona aquest dijous a la tarda, Jané ha demanat no situar la policia catalana "al mig d'especulacions", i ha lamentat "que s'insinuï que es pot intervenir un cos que està vetllant per la seguretat de la ciutadana i per l'exercici dels seus drets".

"És un tema que em semblaria extremadament greu", ha afegit el conseller, en declaracions a l'ACN, en referència a la possibilitat que hagués prosperat la proposta de García Margallo d'intervenir els Mossos d'Esquadra durant 24h pel procés participatiu del 9 de novembre del 2014. 

Segons ha explicat recentment el mateix exministre, Margallo va plantejar al president Mariano Rajoy i al ministre Jorge Fernández Díaz que es prohibís la celebració del 9-N, que s'actués sobre la policia i es destruïssin les urnes i paperetes. Alhora, proposava iniciar una negociació amb la Generalitat per reformar la Constitució, blindar els drets lingüístics i pactar un nou sistema de finançament. L'exministre d'Afers Exteriors va definir com "un error" no haver seguit la seva tesi.