El senador de Junts per Catalunya per Girona Jami Matamala ha marxat aquest dissabte a Waterloo, Bèlgica, com a conseqüència de la dissolució del Senat per a les noves eleccions del 10-N, previst per demà.

És per aquest motiu que Matamala perd la immunitat que li atorga aquest càrrec, i segons ha informat la seva filla a través de Twitter, ha optat per marxar a l'exili en cotxe. 

És per això que ahir va agafar el cotxe i va marxar cap a Waterloo... ja sabeu per què.
Nosaltres el que volem és que torni aviat!

 

— 🎗Neus Matamala ☘️ (@neusmatamala) September 22, 2019

El març de 2018 l'Audiència Nacional va dictar una ordre de detenció contra ell per encobriment al president Carles Puigdemont, ja que és qui s'asseia al seu costat al vehicle on van detenir-lo a Alemanya. Aquella causa va acabar sent arxivada però fa vuit mesos van reobrir-la a instàncies de la fiscalia.  

Quan Puigdemont va optar per marxar a Bèlgica, l'empresari no va dubtar ni un moment a acompanyar-lo, encara que això representés allunyar-se de la família. Puigdemont i Matamala són amics des de fa molts anys. 

El president Quim Torra ha enviat el seu suport a la família Matamala i s'ha mostrat convençut que el senador electe podrà tornar a Catalunya. 

També se n'ha fet ressò el Consell per la República.

Matamala va tornar a casa seva, Girona, el 14 de maig, després d'un any i mig al costat de Puigdemont. 

Quan va jurar el càrrec de Senador, el 21 de maig i una setmana després de ser elegit, va fer-ho "amb lleialtat al mandat de l’1 d’octubre i amb fidelitat al poble de Catalunya i per la llibertat dels exiliats i presos polítics".