"Tenim una vocació per governar en solitari acordant amb les diferents forces polítiques". Així ho ha exposat la ministra d'Educació i portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. "Nosaltres prendrem el temps necessari. Som un partit obert i amb cultura d'arribar a acords". També ha ressaltat, tanmateix, que s'han vist sorpresos després de "8 mesos de crispació i insults pel que significa el sentit democràtic".

"Hem guanyat les eleccions i estem oberts a parlar amb tots", ha remarcat. "Explorarem els acords que siguin pertinents per garantir la millor administració i governança per a aquest país tenint com a punt de partida les accions concretes del nostre programa" i ha afegit que "treballarem pel benestar de la ciutadania i pel diàleg".

Celaá no ha aclarit el destí del govern però ha insistit en la seva "vocació" que és la de "governar en solitari". La portaveu ha recordat que han arribat a molts acords amb Unidas Podemos en matèria de polítiques socials però ha assegurat que "no descartem res".

Preguntada pel que està succeint a Veneçuela, Celaá ha comentat que el president del govern, Pedro Sánchez, està seguint atentament el que està passant i ha reiterat que donar suport a Juan Guaidó va ser una decisió "positiva". "És el president i representant que hi és legitimat per dur a terme la transformació en Veneçuela". La portaveu ha insistit en el fet que el país necessita eleccions democràtiques i que Espanya "no recolza cap cop militar".

Sobre el veto de la Junta Electoral Central a Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín ha dit que "té tot el nostre respecte" ja que és l'"òrgan competent". "Estem en un estat de dret i poden recórrer aquesta decisió", ha declarat.