La premsa espanyolista ha reaccionat amb irritació en conèixer que l'exconsellera Clara Ponsatí ha trepitjat territori espanyol durant 30 minuts i no ha estat detinguda. Mitjans com La Razón, Libertad Digital, Canarias 7, Diario Sur o Crónica Global s'han fet ressò de la notícia de Ponsatí, que consideren un "desafiament" a la justícia espanyola. L'han titllat de "colpista" i "fugida" i han criticat que hagi pogut marxar sense ser detinguda per les autoritats espanyoles. 

"Clara Ponsatí es cola a Espanya i torna a fugir sense ser detinguda", alerta el titular de La Razón. El mitjà conservador, monàrquic i de dretes per excel·lència, recorda que "la controvertida consellera d'Educació de Carles Puigdemont" està "fugida de la Justícia" per delictes de sedició. El mitjà ha mostrat la seva indignació davant l'atreviment de Ponsatí, especialment pel fet que l'exconsellera "ha presumit amb fotografies" d'aquest moment al seu compte de Twitter.

Tuit Clara Ponsati La Razon

Notícia de La Razón sobre Clara Ponsatí

El diari Libertad Digital, encara més a la dreta de La Razón, malgrat que sembli impossible, no ha sabut quin adjectiu triar d'entre "colpista i fugida" i ha tirat pel dret amb els dos. "La colpista fugida Clara Ponsatí es vanta d'haver trepitjat terra espanyol durant mitja hora", ha titulat. Amb un to irònic ha titllat de "trepidant aventura" la participació de Clara Ponsatí en l'acte per reivindicar la reobertura del pas fronterer de Banyuls i el fet que hagi caminat més enllà de la frontera

El mitjà, propietat de Federico Jiménez Losantos, ha assegurat que Ponsatí ha fet mitja volta per "temor que alertessin la Policia Nacional o la Guàrdia Civil" de la seva presència en territori espanyol. La realitat és que en la mitja hora que l'exconsellera ha estat a l'Empordà no s'ha presentat cap autoritat policial, l'única que l'ha vist ha estat una dotació de la Gendarmeria, que vigilava l'acte catalanista des de la banda francesa, però que en cap moment ha alertat les autoritats espanyoles.

Libertad Digital ha assegurat que Ponsatí és "una de les colpistes amb un discurs més radical" i ha assegurat que fa prop d'un any "ja va tenir problemes amb França". Es refereix al fet que durant un control rutinari d'un vol on viatjava l'exconsellera, en comprovar el seu passaport va saltar l'euroordre que pesa damunt d'ella i per això les autoritats la van retenir, tot i que després la van deixar en llibertat. 

Tuit Libertad Digital Clara Ponsati
Notícia de Libertad Digital sobre Clara Ponsati

El diari Canarias 7, ha presentat la notícia sota el títol "l'exconsellera fugida Ponsatí desafia la justícia i entra en territori espanyol". El mitjà ha volgut destacar que "és un gest carregat de simbolisme", pel fet que es compleixen cinc anys des que Puigdemont "va fugir a Brussel·les". Igual que els diaris anteriors, ha posat el focus en què Ponsatí hagi compartit les imatges sense pudor a les xarxes socials, quelcom que consideren una provocació a la justícia. Canarias 7, a més, apunta al debat sobre el delicte de sedició que ha tingut lloc aquests dies com un agreujant a l'acció de l'exconsellera. 

Tuit Canarias Ponsati
Notícia de Canarias7 sobre Ponsatí

Diario Sur ha titllat de "performance" el pas de Ponsatí per la frontera. El mitjà ha apuntat que l'acció és "important" en el context del "debat sobre el futur judicial" dels exiliats, "fugits" per a la premsa espanyolista. Prossegueix destacant que el delicte de sedició "forma part de les exigències d'ERC a Sánchez" malgrat que encara no se sap com afectaria un canvi en el Codi Penal als polítics exiliats. La notícia conclou assegurant que "Puigdemont fa mesos que amenaça de tornar a Espanya" però que encara no ha travessat la frontera, com sí que ho ha fet aquest dissabte Ponsatí. 

Crónica Global també s'ha volgut afegir a les crítiques contra l'exconsellera. "Ponsatí, desafiant, entra a Espanya malgrat estar fugida" ha titulat el diari digital, que ha explicat que Ponsatí "ha entrat uns metres a Espanya" i ha reiterat la idea que "està fugida de la justícia". 

Tuit Cronica Global Ponsati
Notícia de Crónica Global sobre Clara Ponsatí