El president inhabilitat, Quim Torra, ha fet un enginyós comentari sobre el possible confinament de la Comunitat de Madrid davant de l'augment sostingut de casos de coronavirus a la regió relacionat amb la visita del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el rei Felip VI a Barcelona aquest divendres.

A través de Twitter, Torra ha comentat que "no puc imaginar-me que el cap d’Estat i el cap de govern se saltin un estat d’alarma del lloc on viuen". El comentari de Torra no va adreçat a la més que probable aplicació de l'estat d'alarma a la capital d'Espanya, sinó a la visita que tenen programada Sánchez i el monarca

El fet és que si es demana als ciutadans de Madrid que no surtin de la seva Comunitat autònoma, el cap de l'Estat i el de l'Executiu estarien donant molt poc exemple als seus conciutadans i, alhora, estarien saltant-se les seves pròpies normes.

 Aquest tuit de Torra arriba després que Sánchez hagi anunciat un Consell de Ministres extraordinari per a aquest divendres al matí per tal d'aplicar l'estat d'alarma a la Comunitat de Madrid.