La notícia que el comitè executiu de Ciutadans ha decidit no presentar-se a les eleccions generals del 23-J ha corregut com la pólvora. Tant és així que Carles Puigdemont ha ironitzat amb aquesta possibilitat, i a través del seu Twitter ha compartit una fotografia històrica on apareixen els membres de Ciutadans, entre ells Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa, aguantant una pancarta on es llegia 'La república no existe, Puigdemont'. En la publicació de Puigdemont es pot veure com ha canviat 'la república' per Ciutadans, i aleshores es llegeix 'Ciutadans no existeix, Puigdemont'. A banda de la foto, també ha afegit un comentari fent broma "Gràcies per informar, però ja n’estava al cas". 

La desfeta de Ciutadans

El comitè executiu de Ciutadans es va reunir d'urgència aquest dilluns per decidir el futur de la formació després de la desfeta electoral del 28-M, i segons avança Voz Populi la decisió de no presentar-se a les eleccions generals va ser generalitzada, tot i que, la decisió final la prendrà aquest dimarts el Comitè Nacional que es reuneix d'urgència a partir de les 11:00 hores. La formació considera que la millor opció és no presentar-se i mantenir l'economia sanejada per als comicis europeus de 2024. 

Les eleccions d'aquest diumenge han acabat de confirmar la sentència de mort de Ciutadans, que s'han convertit en una força residual a Catalunya i a tot l'Estat. A Catalunya, els taronges han aconseguit 10 regidors dels 9.139 que estaven en disputa i això contrasta amb els 245 regidors que van assolir el 2019. A tot l'Estat s'han deixat 2.400 representants municipals i han perdut tots els diputats autonòmics que es discutien aquest diumenge. Tan sols mantenen els sis del Parlament de Catalunya i un solitari de les Corts de Castella i Lleó. Ningú se salva de la desfeta de diumenge. Una de les derrotes més doloroses va ser la incapacitat de Begoña Villacís per aconseguir una cadira a l'Ajuntament de Madrid. Villacís era l'última gran esperança de Ciutadans per obtenir representació. Tampoc se'n va sortir la portaveu del partit, Patricia Guasp, que era la cap de llista al Parlament balear, i tampoc ho va aconseguir. 

A falta de confirmació, alguns dirigents de pes a les files de Ciutadans ja han expressat la seva opinió sobre les eleccions, una de les més destacades és l'expresidenta del partit, Inés Arrimadas, que no és partidària de concórrer a les eleccions, segons apunta El periódico de España. La majoria de càrrecs considera que sense Arrimadas al capdavant les seves opcions es redueixen molt. L'únic personatge que podria aguantar l'embat és Arrimadas i la seva decisió de no presentar-se és clara.

El partit nega la retirada del 23-J

Malgrat que s'ha filtrat la decisió que el comitè executiu proposarà al comitè nacional, el secretari general de Ciutadans, Adrián Vázquez, ha explicat aquest dimarts que el partit taronja encara no ha pres una decisió respecte a si concórrer o no a les eleccions generals de juliol, després que hagin aparegut informacions que asseguren que finalment no participarà en la cita electoral. "No hi ha cap decisió pressa", ha aclarit en un missatge en Twitter, on explica que aquesta decisió "exclusivament" pot ser presa pel Comitè Nacional, que es reuneix durant aquest matí.