El que va ser líder d'Unidas Podemos, Pablo Iglesias, ha respost amb ironia a la informació que apunta que està negociant una candidatura al Congrés juntament amb ERC i Bildu amb l'objectiu de frenar Yolanda Díaz.  En resposta a El Confidencial, Iglesias ha assegurat que "la resposta és sí" i ha afegit que "Oriol Junqueras serà el vicepresident primer i Arnaldo Otegi el vicepresident tercer". Per acabar d'afegir més llenya al foc, l'exlíder de la formació morada ha fet broma sobre l'opció de comprar un helicòpter amb el pressupost de l'OTAN per als desplaçaments del "ministre de Defensa" Pablo Echenique, la possibilitat de traslladar les restes de García Ferreras a Mingorrubio perquè descansin al costat de les del dictador Franco, o bé que el polític d’ERC, Gabriel Rufián, sigui l’ambaixador al Vaticà.

@elnacionalcat 🤣 Així reacciona Pablo Iglesias després de ser preguntat per una possible coalició amb #ERC i #Bildu. #elnacionalcat #Pabloiglesias #Podemos ♬ sonido original - El Nacional.cat

Amb aquestes declaracions, Pablo Iglesias respon a les informacions d’El Confidencial, segons les quals l’exlíder d’Unidas Podemos vol “rebentar” la nova plataforma de Yolanda Díaz. Iglesias s’hauria sentit “menyspreat” per la vicepresidenta segona de l'executiu espanyol. No obstant això, sí que és cert que el partit d'UP té oberta una petita crisi amb la nova plataforma, Sumar. De fet, la ministra de Treball ha aprofitat aquest passat dilluns, en la seva intervenció en un curs d'estiu organitzat per Podem a El Escorial (Madrid), per marcar els límits que el partit de Ione Belarra tindrà al seu futur projecte, Sumar. Més enllà del to burlesc amb relació a aquestes informacions, l'exlíder de Podemos ha recalcat que, el que va ser el seu partit, va deixar ben clar que vol donar la mà a Sumar i presentar-se junts a les eleccions.

La relació entre Sánchez i Díaz, millor que la que tenia amb Iglesias

Segons les informacions, la relació entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la ministra de Treball seria "cordial". Precisament, Yolanda Díaz està disposada a integrar en el seu projecte noms de Podemos, però no els que se li imposin, sinó persones que ja militen al ‘yolandisme’, com el gallec Antón González i el seu camarada Enrique Santiago. Segons la notícia, molts membres de la formació morada estan "esperançats" amb l’actual vicepresidenta segona del govern perquè pugui "remuntar el moviment del 15-M" que, segons s’explica a la informació, s’acusa l’autoritarisme d’Iglesias d'haver destrossat.

Pablo Iglesias acosta posicions amb Yolanda Díaz

El Confidencial ha fet constar la "rivalitat" entre Díaz i Iglesias i ha remarcat la nul·la relació entre la primera i les membres del partit Irene Montero i Ione Belarra.  Malgrat tot, per encara deixar-ho tot ben clar, l'expolític ha parlat de la nova plataforma i el que va ser el seu partit: "Sumar i Podemos són dues coses diferents, però UP ha deixat clar que volen estar amb aquesta nova plataforma i presentar-se junts a les eleccions; i que Yolanda Díaz, encara que no sigui de Podemos, és la seva candidata i estic d'acord amb el meu partit", ha dit Pablo Iglesias als mitjans de comunicació. Precisament aquest dilluns ha parlat Díaz i ha assegurat que Podemos, com la resta de formacions polítiques, "han d'estar-hi, però no han de ser-hi. No han de ser aquell moviment ciutadà", ha matisat. D'aquesta forma, la vicepresidenta segona ha posat distància a la coalició de Sumar amb Unidas Podemos.

A les formacions polítiques "resideix aquest concepte d'esfera pública, però perviuen sinergies i atavismes que no sempre acompanyen l'impuls de la societat", ha criticat la ministra. A més a més, Díaz ha afirmat que els partits "no són el tot de la resposta social que ara necessita la ciutadania" i ha rebutjat la "verticalitat" per anar a fórmules "més participatives". Malgrat les discrepàncies o tensions que hi puguin haver, la impulsora de Sumar ha admès el reconeixement de la figura d'Iglesias per "trencar el bipartidisme", però "ara toca fer més gran la democràcia", ha acabat manifestant.