El diputat Jon Iñarritu ha ironitzat a Twitter sobre la relació entre l'expresident Felipe González i el grup terrorista GAL. Iñarritu ha repiulat una piulada del diari digital VozPópuli que es fa ressò de la notícia més llegida del dia. "Podemos prepara una ofensiva contra Felipe González per evitar ingerències en el govern", porta per títol. Cosa a la qual respon: "Pel tema dels GAL, no?

El diputat assenyala una vegada més, d'aquesta manera, el silenci informatiu que ha mantingut la premsa espanyola sobre el vistiplau de González als anys 80 per a la creació dels grups terroristes. ​

Diumenge es va saber que la CIA ha desclassificat documents que apunten que investigava el grup terrorista GAL i que confirmen que el president socialista Felipe González va donar la seva conformitat per crear-lo als anys 80, segons informa La Razón. "Felipe González ha acordat la creació d'un grup de mercenaris per combatre fora de la llei terroristes", indica un dels escrits dels serveis secrets americans.

La CIA destacava en aquella època que el govern espanyol "sembla determinat a adoptar una estratègia poc ortodoxa en relació amb ETA". Després d'una frase censurada, potser per indicar el nom de la font, l'agència nord-americana escrivia que "González ha acordat la formació d'un grup de mercenaris, controlat per l'Exèrcit, per combatre fora de la llei els terroristes".

Després d'una altra frase censurada, afegeix que "els mercenaris no serien necessàriament espanyols i tindrien com a missió assassinar els líders d'ETA a Espanya i França". I fa un pronòstic de cara al futur, atenent la gravetat que atribueix als fets: "Si la suposada participació de Madrid és confirmada, les credencials democràtiques del govern espanyol i del Partit Socialista estaríen tacades de forma seriosa", admet.