El diputat d'EH Bildu Jon Iñarritu no ha pogut evitar ser irònic després de saber que el mòbil del president del Parlament, Roger Torrent, hauria estat hackejat per un programa d'espionatge que només poden comprar els governs.  

Iñarritu ha fet broma en una piulada i s'ha preguntat quin govern "hauria pogut espiar de manera il·legal el president del Parlament, Roger Torrent".

Per la seva banda, l'advocat Gonzalo Boye s'ha preguntat si el de Torrent és l'únic mòbil que Espanya ha espiat de forma il·legal. 

Aquest dimarts El País i el diari britànic The Guardian han publicat que el mòbil del president Torrent va ser objectiu d'un programari espia l'any 2019 que va desenvolupar la companyia israeliana NSO amb el nom de Pegasus i que només es ven a governs i forces i cossos de seguretat per combatre el crim i el terrorisme.

El telèfon de Torrent, va ser atacat amb Pegasus entre els mesos d'abril i maig del 2019 a través d'un error de seguretat de WhatsApp, que va permetre que s'instal·lés el programari al telèfon de Torrent i a 1.400 mòbils més del món.

Accés total al mòbil de la víctima

Pegasus permet sentir converses, llegir missatges, accedir al disc dur, fer captures de pantalla, revisar l'historial de navegació i activar per control remot la càmera i el micròfon dels dispositius.