El president a l'exili, Carles Puigdemont, i el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, han sortit a defensar el president del Parlament, Roger Torrent, després que El País i el diari britànic The Guardian hagin publicat que el mòbil de Torrent hauria estat espiat per un programa.

Puigdemont ha fet una piulada denunciant que "fa temps que l'Estat espanyol no respecta l'estat de dret". A més a més, ha afegit que l'Estat no investiga casos d'espionatge com aquest ni quan té "evidències tan irrefutables".

El president a l'exili ha demanat "dirimir responsabilitats" i ha qualificat el cas d'"escàndol que no pot quedar impune".

En la mateixa línia s'ha expressat el vicepresident Pere Aragonès, que ha assegurat que "la persecució contra les idees i l’independentisme no té ètica ni aturador" i ha recordat que el programa amb el qual es va espiar Torrent "només el poden comprar els estats".

Igual que ha fet Puigdemont, el conseller d'Economia ha demanat una "investigació" i depurar responsabilitats.

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha aprofitat el hackeig al president del Parlament per recordar la importància de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya que es va posar en marxa l'1 de gener.

La diputada de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, ha apuntat que "la repressió no té aturador" i ha afegit que "faran el que calgui per posar fi a l’independentisme". Borràs ha sentenciat que sent vergonya d'un Estat que "vulnera l’estat de dret contínuament".

El conseller Jordi Turull, empresonat a Lledoners, ha criticat el "nivell de qualitat democràtica de l’Estat" i s'ha preguntat què es farà per "esbrinar i perseguir penalment això".

Per la seva banda, el conseller d'Exteriors, Bernat Solé, ha fet al·lusió a les clavegueres de l'Estat i s'ha preguntat "fins on arribaran".

El vicepresident Oriol Junqueras, també empresonat a Lledoners, ha volgut deixar clar que "en un país democràtic i de dret no s’espia els rivals polítics". De la mateixa manera, ha sentenciat que "no aconseguiran aturar-nos".

Pegasus

El programa d'espionatge Pegasus, desenvolupat per la companyia israeliana NSO, només el poden comprar els governs i les forces i cossos de seguretat i és el programa que s'hauria fet servir per espiar el mòbil de Roger Torrent.

Pegasus permet controlar i tenir accés a gairebé tot el terminal que s'ha hackejat. Aquest programa permet a l'agressor sentir converses, llegir missatges, accedir al disc dur, fer captures de pantalla, revisar l'historial de navegació i activar la càmera i el micròfon del mòbil.