L'advocat Gonzalo Boye té l'habilitat sempre d'observar. L'última consideració que ha fet és sobre la querella que Abogados Cristianos ha aprofitat per presentar contra l'ara exvicepresident espanyol Pablo Iglesias, ara que ja no és aforat. En concret, la denúncia es tracta per "ometre l'auxili a les persones grans de les residències". 

Boye, l'advocat del president Carles Puigdemont, ha tret la següent conclusió: "No respecten ni la Setmana Santa... Però ja posats, per a quan una de les seves querelles per no vacunar en festiu?". La fina ironia que caracteritza Boye, també demostrada en les seves intervencions com a magistrat, ara l'ha transmès a twitter.

Una de les darreres preguntes de Boye que també han estat comentades és quan li va plantejar a l'expresident espanyol José María Aznar per què portava mascareta en la seva declaració pel cas Bárcenas si estava connectat des del despatx de casa seva.

Gonzalo Boye TUIT

Tuit de Gonzalo Boye

La denúncia a Iglesias

L'Associació Espanyola d'Advocats Cristians es querella contra Iglesias per omissió "del deure de socors i prevaricació en la gestió de la crisi del coronavirus". A més, culpa el líder d'Unidas-Podemos, entre altres coses, de "no prendre mesures tot i estar informat de la letalitat del virus".

L'organització de juristes considera, a més, que Iglesias "podria haver incorregut en un delicte d'omissió del deure de socors per la seva gestió sobre les residències de gent gran i en un altre de desobediència a l'autoritat". Això últim per saltar-se la quarantena, després que la seva dona donés positiu per coronavirus, per acudir a un Consell de Ministres i a una roda de premsa.

La querella s'ha presentat davant el jutjat d'instrucció de Collado-Villalba que per torn correspon, ja que, un cop ha abandonat el govern, Pablo Iglesias ha perdut la condició d'aforat. La presidenta d'Advocats Cristians, Polonia Castellanos, denuncia que "el comportament d'Iglesias durant el seu temps al govern ha pogut costar la vida a milers de persones, i això no pot quedar impune". Castellanos critica també que "a les residències no es van administrar medicines per al tractament de la malaltia, sinó sedació. I tampoc els van fer arribar tests, fet que va fer gairebé impossible frenar el contagi".