La ministra d'Igualtat, Irene Montero, assegura que "aplaudir el rei és una mostra de respecte institucional" i que "forma part dels valors del republicanisme". Montero ha afirmat que "si per portar a terme una llei s'ha d'aplaudir el rei, ho farem sense cap mena de dubtes". 

En declaracions avui a Hoy por Hoy de la Cadena Ser, la ministra ha afirmat que l'actual govern "respecta el cap d'Estat, com no pot ser d'una altra manera." Montero ha destacat que "tu pots tenir els mateixos principis, però quan un està a la política institucional veu les coses des de diferents perspectives. No es tracta tant de canviar d'opinió com d'assumir el rol que et toca". 

Montero ha afegit que el seu Ministeri presentarà en les pròximes setmanes la llei de llibertat sexuals: "Una llei integral que protegeixi la llibertat sexual". Segons la ministra, "qualsevol persona, també les prostitutes si consideren que estan sent agredides" es poden emparar en la legislació. 

'Billy el Niño'

En relació a la posició d'Unidas Podemos -de no difondre el full de serveis de 'Billy el Niño'- ha assegurat que "es van equivocar en analitzar-lo. Hauríem d'haver votat a favor que es pogués publicar el full de serveis d'aquell torturador".

Pel que fa a la violència masclista, ha manifestat que "s'ha de situar les polítiques de supervivència com una prioritat. A les dones ens agredeixen, ens violen i ens maten pel fet de ser dones".