Continua el cas de la mainadera dels nens de Pablo Iglesias i Irene Montero. El Jutjat d'Instrucció Número 46 de Madrid ha ordenat incoar diligències prèvies contra la ministra d'Igualtat, per, presumptament, haver fet servir una assessora del Ministeri, Teresa Arévalo, com a mainadera dels seus fills. De moment, només ha citat com investigada a la col·laboradora, ja que la ministra és aforada davant el Tribunal Suprem.

Possible delicte d'administració deslleial

El jutge José María Escribano ha acordat incoar diligències prèvies contra Montero i contra Arévalo per un presumpte delicte d'administració deslleial.

Ara per ara, s'ha citat a Arévalo perquè el pròxim 14 de juliol declari en qualitat d'investigada, i, de la mateixa manera, han trucat com a testimonis per al dia 19 d'aquest mateix mes a la gerent i al tresorer de Podemos, Rocío Esther Val i Daniel de Fruits.

Va cuidar els fills dels dirigents durant una campanya

Cal recordar que tot té el seu origen en la denúncia formulada per l'exresponsable de Compliment Normatiu de Podemos Mònica Carmona, la qual va explicar que Montero va fer servir Arévalo, que en aquell moment era empleada del partit i estreta col·laboradora de la dirigent, com a cuidadora de la seva filla durant la campanya electoral de 2019. Actualment, Arévalo exerceix d'assessora en Igualtat. 

En un escrit enviat al jutge del cas Neurona, l'ex cap de compliance va detallar que Arévalo va acompanyar a la llavors candidata i a la seva filla en un viatge que va tenir lloc el 20 d'octubre de 2019 a la ciutat d'Alacant per a participar en un acte electoral i que Montero va deixar a la nena a la cura de la seva col·laboradora mentre intervenia en el mateix.

També miren les costes del partit

La demanda no només va en una direcció. El Ministeri Públic va demanar que s'investigui per separat "qüestions relatives a l'abonament de costes". I s'al·lega que membres de Podemos estaven "cobrant costes en procediments particulars quan els havien representat professionals del partit", indica la fiscal. De la mateixa manera, el Ministeri Públic sol·licita una investigació específica del presumpte "ús fraudulent de la caixa de solidaritat" i de "les donacions a l'Escola Popular Paulo Freire i la fundació Institut 25 de maig per la Democràcia". Així, la Fiscalia demana que s'agilitzi la peça principal i, en paral·lel, es vagin instruint altres causes relacionades.

 

Imatge principal, Irene Montero / Europa Press