Què està passant aquest 2 de novembre? Des d'ElNacional.cat et portem cinc titulars destacats de la jornada. Posa’t al dia amb la selecció de notícies essencials d'avui amb aquest vídeo de menys de dos minuts:

Hores clau per a la investidura de Pedro Sánchez 

Carles Puigdemont reuneix tota la cúpula de Junts a Bèlgica per explicar l’acord amb el PSOE i decidir si donen suport o no a la investidura. Des del partit insisteixen que encara falta tancar serrells per enllestir el pacte. A la tarda es reunirà l'executiva i tot apunta que aquest cap de setmana es podria convocar el consell nacional.

ERC i el PSOE pacten el traspàs integral de Rodalies

ERC i el PSOE pacten el traspàs integral de Rodalies. Forma part de l’acord per la investidura de Pedro Sánchez i implicaria el traspàs de vies, trens, finançament i gestió i execució del projecte. Avui, Aragonès ha cancel·lat tota la seva agenda, mentre que el ministre de la Presidència del govern espanyol, Félix Bolaños, que forma part de l'equip negociador de Sánchez, també s’ha desplaçat a Barcelona. 

Catalunya, en alerta pel temporal

Ja és aquí el canvi de temps. Aquest migdia arriba la tongada de pluges més extensa, que escombrarà tot el territori. Pluja intermitent i puntualment forta, sense descartar alguna tronada. De cara a la tarda, s'intensificarà el vent, sobretot al centre i al terç sud de Catalunya. Alerta també a les zones marítimes per l’estat de la mar.

Desallotgen la seu de Vox a Barcelona per una amenaça de bomba

Desallotgen la seu de Vox a Barcelona per una falsa amenaça de bomba. Segons han explicat, han rebut una trucada on s’assegurava que l’oficina explotaria al cap d'una mitja hora i on també s’insultava la formació d’ultradreta. Els Mossos s’hi han desplaçat amb la Unitat Canina i els Tedax, i tot apunta que ha estat una amenaça falsa.

L’informe toxicològic de Matthew Perry en descarta la mort per sobredosi

El primer informe toxicològic de Matthew Perry en descarta la mort per sobredosi. Els investigadors han revelat que l'actor no tenia al cos cap rastre de fentanil ni de metamfetamina. Tanmateix, això no és del tot concloent, i encara caldrà esperar que es facin proves toxicològiques de més profunditat que aportaran detalls més fiables.