El temps s'esgota però les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez apareixen definitivament bloquejades. El PSOE només ha trigat uns minuts a rebutjar la darrera oferta de Podemos per intentar tirar endavant la votació que s'ha de fer a primera hora d'aquesta tarda al Congrés. "És més del mateix", han argumentat fonts socialistes.

La proposta que Podemos ha fet pública passades les onze del matí reclamava una vicepresidència de Drets Socials i d’Igualtat, que assumiria Irene Montero, i tres ministeris, en comptes de cinc com fins ara. No obstant, la formació morada mantenia la reclamació de la cartera de Treball, que el PSOE es nega en rodó a cedir, junt amb les de Sanitat i Consum i el Ministeri de Ciència i Universitats.

En qüestió de minuts el PSOE, l'executiva del qual estava reunida a la seu del carrer Ferraz, ha replicat que manté l'oferta que ja havia plantejat a Iglesias. Davant el retret de Podemos que se'ls ofereixen ministeris decoratius, els socialistes han insistit que "no hi ha carteres de primera ni de segona" i que "totes contribueixen a millorar la vida dels ciutadans i formen part del Consell de Ministres".

Hermetisme

La reunió de l’executiva s’ha prolongat durant uns 40 minuts i ha comptat amb l’única intervenció de Pedro Sánchez. Malgrat que la reunió ha finalitzat sobre les 11.10 hores, no ha estat fins passats dos quarts d’una que el candidat ha abandonat la seu del partit, al carrer Ferraz, per dirigir-se al Congrés de Diputats.

Hi hagut poques declaracions a les portes de Ferraz. Dirigents com Patxi López, Odón Eorza, Ander Gil, Cristina Narbona o Concha Andreu han marxat de la seu dels socialistes sense voler fer comentaris. Una excepció ha estat l'alcalde de Vigo, Abel Caballero, que ha demanat als periodistes que dirigeixin les seves preguntes sobre la investidura a Pablo Iglesias.