El Departament d'Interior ha emès avui un comunicat a tots els seus treballadors perquè no pengin més cartells de suport als presos polítics, ni llaços grocs ni cap altre símbol que s'identifiqui amb la situació actual derivada del procés judicial. El conseller d'Interior, Joaquim Forn, és un dels presos polítics i fins avui mateix la seva imatge, juntament amb la dels Jordis, es podia veure a les parets dels passadissos de la Conselleria d'Interior.

A les parets del departament hi havia tant la foto dels consellers com la del major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, processat per dos delictes de sedició per l'Audiència Nacional.

Cartell Trapero conselleria - GL

I també cartells de rebuig per l'aplicació del 155, com mostres de suport al Govern a l'exili.

cartell155

El comunicat al·lega que aquestes mostres d'opinió "interfereixen amb la necessària neutralitat que correspon a aquests espais i pot generar susceptibilitats". Segons la nota que s'ha adreçat aquest migdia a tots els treballadors de la conselleria, aquestes mostres de suport han provocat el rebuig d'alguns treballadors que han derivat en "desperfectes dels béns del departament". 

La conselleria requereix als treballadors que ajustin "llur actuació als principis ètics i de conducta establerts per la normativa vigent, en particular, els principis de neutralitat, imparcialitat, exemplaritat, respecte a la resta de treballadors, conservació dels béns públics i lleialtat a l'administració".

La nota no va signada per ningú però té el membret del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta tarda s'han retirat tots els cartells que hi havia penjats des de feia mesos.