La Direcció General d'Administració de Seguretat del Departament d'Interior de la Generalitat i la Delegació del Govern Espanyol a Barcelona ha autoritzat una manifestació ultra a Manresa, convocada per Hermanos Cruzados amb el suport de Somatemps, per aquest diumenge a les 12 hores a la plaça Espanya de Manresa, tot i l'oposició de l'Ajuntament. 

Interior ha argumentat que una manifestació és un "dret constitucional" i, amb els informes fets pels Mossos i la Policia Local, "no es veuen motius de seguretat per modificar-la o prohibir-la". Tot i l'aprovació del departament, l'Ajuntament de la capital del Bages havia prohibit la marxa per complir uns acords aprovats en ple del 2013 i 2016 en què es declaraven "ciutat antifeixista" i es comprometien a no permetre que s'exhibissin pancartes o lemes que fomentin l'odi.

som a temps bages - web somatemps

Tot i que l'entitat que ha demanat permís per fer la marxa és la germandat Hermanos Cruzados, l'organització Somatemps és qui n'ha fet difusió a través de la seva pàgina web i de les xarxes amb el lema "El Bages es queda". 

Encara que la Direcció General d'Administració de Seguretat del Departament d'Interior de la Generalitat i la Delegació del Govern Espanyol a Barcelona hagin aprovat la manifestació, l'Ajuntament de Manresa va anunciar aquest dimecres que els organitzadors serien multats si feien la marxa patriòtica a la ciutat, executant l'acord esmentat el 2013 i el 2016.