El Ministeri de l'Interior ha comprat una cinta de córrer per l'habitatge de l'actual ministre, Fernando Grande-Marlaska, per un total d'uns 2.290 segons fonts de La Vanguardia.

L'adquisició de l'aparell esportiu va ser publicat el 8 de març d'aquest any a la Plataforma de Contractació de l'Estat amb aquest anunci: "Objecte de contracte: adquisició d'una cinta de córrer per al seu ús en l'habitatge del ministre". Segons s'indica en l'anunci el valor ascendeix als 2.290 euros, i la cinta substituiria l'anterior de la residència del ministre Marlaska.

Crítiques de l'oposició

La màquina que abans usava Marlaska va deixar de funcionar per antiguitat o ús, i des de la Secretaria General de Gestió Econòmica i Patrimonial d'Interior es va procedir a tramitar la compra d'un aparell nou a través d'un contracte menor. Segons fonts de La Vanguardia, el ministre va rebre tres ofertes que va adjudicar la compra a Entornos Tecnológicos y de Comunicación SL pel valor de 2.290 euros.

Aquesta adquisició ha generat crítiques en l'oposició. Diferents veus del PP han acusat al govern de coalició de PSOE i Unidas Podemos d'usar "les institucions com un cortijo i usar els diners com si no fossin de ningú", ha declarat la portaveu del PP, Ana Belén Vázquez. També ha anunciat que registrarà una pregunta per reclamar una resposta del ministre Marlaska a la pròxima compareixença sobre l'assumpte de la cinta de córrer.

El diputat del PP, Víctor Píriz, ha atacat al ministre amb un tuit acompanyat d'una fotografia de la cinta en qüestió i el preu d'aquesta.

Captura

Foto del tuit de Víctor Píriz. - Twitter Víctor Píriz

El Ministeri de l'Interior surt del pas

Fonts de El Periodico han afirmat que el ministre no ha participat en la compra de la cinta, sinó que tan sols es tracta d'una substitució per contracte després que l'anterior aparell s'espatllés. També asseguren que la cinta ja hi era quan el polític es va instal·lar, i per això consideren que la compra de material esportiu va ser, suposadament, realitzada per un dels predecessors de Marlaska en el seu càrrec de ministre.

Han recalcat que la compra s'ha realitzat per "motius de seguretat", donada la dificultat de Marlaska per realitzar l'exercici en la vida pública, així com els elevats costos que suposaria el seu trasllat al gimnàs en cotxes de seguretat.

Imatge principal: Foto de Marlaska. - EFE