El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg ha condemnat en onze ocasions l'Estat espanyol per no haver investigat denúncies de tortures i en set d'aquests onze casos el jutge assenyalat ha estat Fernando Grande-Marlaska, actual ministre de l'Interior. El ministre ha aprofitat avui un debat amb el diputat de Bildu Jon Iñarritu, per assegurar que fa molt cas a aquest tribunal fins al punt que "tots els dissabtes" fa servir una hora "per llegir les sentències del TEDH i els judicis que han de venir".

Marlaska ha assegurat que "compleix i executa totes" les sentències del TEDH, "fins i tot quan no estava gaire clar com calia executar-les", i ha esgrimit el cas de l'anomenada doctrina Parot del 2013.  

El ministre ha fet la valoració després que Iñarritu l'ha acusat de no complir el que dicta aquest tribunal. "Ja sé que a vostè no li importen gaire les sentències d'Estrasburg", ha assenyalat. El diputat ha denunciat a la comissió d'Interior de Congrés la "desproporció policial" de la Policia Nacional durant les protestes per l'empresonament de Pablo Hasél  i ha recordat que a l'octubre el TEDH ja va condemnar  l'Estat espanyol per "desproporció" en les actuacions policials.

En aquell cas, Estrasburg va condemnar l'Estat espanyol per "vulnerar el dret de manifestació" en una protesta contra les retallades del 2 de febrer del 2014 a Valladolid, en què la policia va fer "un ús injustificat de la força" en un acte que "discorria pacíficament fins a la seva dispersió".

Grande-Marlaska ha defensat al Congrés l'actuació de la Policia Nacional en les protestes contra l'empresonament de Hasél i ha carregat contra els manifestants violents, "una minoria amb un concepte equivocat dels drets" amb "actituds injustificables en una societat democràtica".