El conductor de l'informatiu dels vespres d'Intereconomía, Eduardo García Serrano, va recuperar aquesta setmana un antic rumor, ja desmentit, sobre l'existència d'un germà del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, que hauria estat un Guàrdia Civil assassinat per ETA. La confusió va sorgir arrel de la coincidència del primer cognom entre Trapero i un agent assassinat per ETA a França l'any 2007, Fernando Trapero Blázquez.

El presentador critica que Trapero no acudís a la reunió amb el coronel de la Guàrdia Civil que coordina el dispositiu de l'1-O, Diego Pérez De los Cobos, però "no per raons polítiques" sinó per un tema de "consciència". García Serrano està convençut que l'absència de Trapero es deu al fet que "no podia mirar als ulls a Pérez De los Cobos" perquè es trobaria amb la pregunta "¿Què estàs fent 'José Luís'?".

Aquesta interrogació, segons la teoria del periodista, faria recordar a Trapero el seu germà que "va morir per defensar amb la seva vida tot allò que Trapero està disposat a destruir: Espanya, les seves llibertats i les seves lleis". A l'explicació, també assegura que el seu pare era Guàrdia Civil. I , per acabar, es dirigeix directament al major amb un "Te'n recordes del teu germà José Luís?".