Una dona va ser insultada i vexada per parlar l'asturiàGijón (Astúries) el passat dissabte 29 de desembre segons ha avançat el diari infoasturies.com. Els fets van passar en una Cooperativa, quan una caixera no va voler atendre una dona que li va demanar en asturià un sac de pinso per conills, segons consta en la denúncia interposada. "Diràs conills, perquè estem a Espanya i aquí parlem espanyol”. 

La discussió va pujar de to per part de la caixera quan la dona que parlava en asturià li va respondre: "Non mira yo soi asturiana, tamos n’Asturies y falo asturiano. Y tu nun yes naide pa decime a mí como teo de falar". (No mira jo sóc asturiana i parlo asturià. I tu no ets ningú per dir-me com haig de parlar). 

Segons la denúncia, després de deixar anar uns quants insults, la caixera va cridar: "Clar perquè les persones que venim d'altres llocs tinguem problemes per a treballar aquí, jo sóc espanyola i em parles en espanyol!. No voldràs que això sigui com Catalunya. Això és Espanya i aquí som tots espanyols, tant tu com jo". L'episodi de tensió va acabar amb la dona que parlava en asturià dient: “Por favor, nun me insultes, que te quede claro que yo soi asturiana, y tu sedrás lo que te de la gana”. (Per favor, no m'insultis, que et quedi clar que jo sóc asturiana, i tu seràs el que et doni la gana).

L'empresa ja ha demanat disculpes a la dona vexada i ha comunicat que emprendrà mesures disciplinàries contra la caixera.