Insòlit fitxatge de Toni Prats a Mallorca: de futbolista, a polític; del Correllengua, a Vox. Tot, arran dels pactes de govern amb el PP. Per qui no el recordi, Prats fou un porter mallorquí que va jugar amb equips com el Betis o el mateix Mallorca entre principis dels 90 i principis dels 2000. Ara, ha estat nomenat nou director insular d'Esports pel conseller ultradretà Pedro Bestard —que va arribar a amenaçar amb bombes entitats catalanistes de Palma. En aquesta posició, té les competències sobre l'esport base de l'illa i una important xarxa d'activitats centrada en els municipis.

Ja és cridaner el fet de passar de futbolista a polític, però més cridaner és que hagi passat de defensar el català a treballar sota les ordres de l'extrema dreta espanyolista. Segons recorda dBalears, Prats fou el primer portador de la Flama de la Llengua en el primer Correllengua del 1995. En aquell moment, era un dels pocs jugadors mallorquins i va arribar a ser tant un jugador molt estimat per a l'afició com compromès amb la societat. Encara jugava al Mallorca, d'on aquell mateix any va saltar al Celta de Vigo per acabar l'any 1996 en el Betis —on arribaria a guanyar una Copa del Rei.

Toni Prats, primer relleu

El Correllengua va néixer a Palma l'any 1995, per iniciativa de Joves de Mallorca per la Llengua i amb Prats com a primer relleu. Després, es va estendre a la resta de territoris de parla catalana amb un gran èxit de participació: al País Valencià, al Principiat, a la Catalunya Nord, Menorca, Eivissa i Formentera. Gairebé 30 anys després, el primer portador de la Flama de la Llengua ara treballa sota les ordres de Vox. Sota les ordres d'una persona que ha amenaçat entitats catalanistes mallorquines com Can Alcover i l'Obra Cultural Balear (OCB). "Si Vox governa el Consell de Mallorca, els catalanistes ja poden anar recollint els trastos", va dir Bestard.

Prats s'ha estrenat aquest dijous, en un acte de suport a la Fundació Miquel Jaume. "Per mi és un plaer poder estar avui aquí. Quina millor manera de donar suport a l'esport i fomentar accions socials que vincular-lo al món cultural. Al final, aquesta mena d'unions generen que tots ens veien beneficiats. Vull agrair a la Fundació miquel Jaume - Palma Futsal tota la feina que estan portant a terme per ajudar a l'esport base, als esports minoritaris i totes les ajudes que ofereixen a qui el practiquen", ha dit. 

 

Imatge principal: Toni Prats, aquest dijous en un acte de suport a la Fundació Miquel Jaume / Vox