Les inscripcions al cens de votants de primàries independentistes a tot Catalunya s'han obert avui. Des d'aquest matí està operativa la web primàriescatalunya.cat. on tothom que vulgui participar d'aquest procés s'hi pot apuntar. Cal omplir el formulari amb el nom, cognom, dni, data de naixement i codi postal. 

Un cop registrats, els inscrits hauran de dirigir-se a partir del 17 de setembre, a qualsevol delegació territorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per comprovar que les dades registrades telemàticament són correctes. Si l'adreça d'empadronament i la del DNI no són la mateixa, caldrà recollir un certificat del padró a l'ajuntament corresponent i després, portar-lo a l'ANC. 

El cens de votants es va anunciar la setmana passada arran de l'acord al qual han arribat l'ANC, Primàries per la República i Primàries Barcelona -impulsada pel periodista i filòsof, Jordi Graupera- per organitzar unes primàries catalanes a tots els municipis de Catalunya per garantir llistes unitàries independentistes. 

Durant la presentació de l'acord, la presidenta de l'ANC va deixar clar que “l'ANC no es presenta a les eleccions municipals ni donarà suport a cap candidat”. "Ajudarà a fer aquest procés, a vetllar per la transparència i a posar els recursos tècnics i humans” per tirar endavant les llistes unitàries. “No donarem suport a cap candidat concret”, va insistir.