El ministeri fiscal ha demanat vuit mesos d'inhabilitació pel cap de llista de la CUP a Lleida, Pau Juvillà, per no haver retirat uns llaços grocs del seu despatx de la Paeria, tal com li va demanar la Junta Electoral l'abril del 2019 amb motiu de les eleccions municipals.

Segons ha informat la CUP a través d'un comunicat, els llaços grocs no es van retirar per decisió de l’assemblea del grup municipal, que va decidir mantenir-los de "forma ferma i col·lectiva mantenir els llaços penjats per denunciar les retallades de drets i la invisibilització de la repressió de l’Estat espanyol".

La CUP ha assegurat en un comunicat que "el veritable braç executor de l’Estat va ser el partit de Ciutadans, qui per mitjà de reiterades denúncies va aconseguir fer de corretja de transmissió de la Junta Electoral requerint-la perquè actués". El mateix Juvillà ha afegit que l'auto de la fiscalia demana que la regidora del partit taronja, Ángeles Ribes, declari al judici com a "persona que inicia el tràmit de la denuncia".

Juvillà s'enfronta ara a una pena de 4 mesos i 8 d’inhabilitació, que la seva defensa ja ha confirmat que recorrerà. La petició fiscal va arribar aquest dilluns una vegada acabada la fase d'instrucció. 

La CUP s'ha refermat en la defensa d’aquella decisió i ha assumit que la pena "és conseqüència d’haver posat a l’Estat espanyol davant de l’espill, recordant-li cada dia que continuem tenint preses i presos polítics, més de 3.000 persones represaliades i que seguim i seguirem defensant el dret bàsic de l’autodeterminació del poble català i per això cal tornar-hi i anar-hi". 

Compareixença de Vergés

La formació anticapitalista ha registrat aquest dimarts una petició de compareixença de la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, a la Diputació Permanent de Parlament amb relació a la vaga de treballadors que fan seguiment de contactes positius de Covid-19 de l'empresa Ferroser. Els 850 rastrejadors de la filial de Ferrovial han convocat una vaga el pròxim dijous 4 de febrer per denunciar que Salut no els ha subrogat en finalitzar el contracte amb l'empresa subcontractada. També demanen la continuïtat dels contractes d'aquests treballadors, encara que el servei el presti Salut directament i no pas Ferrovial. 

 

Imatge principal: El cap de llista de la CUP a Lleida, Pau Juvillà, en l'acte de presentació de la candidatura / Sergi Alcàzar