Un informe filtrat per Efe, i que cita els serveis jurídics del Parlament Europeu, ha descartat que el president a l'exili, Carles Puigdemont, pugui obtenir immunitat pel sol fet de ser elegit a les eleccions europees i que pugui, en conseqüència, efectivament ser eurodiputat. Apunten que abans haurà de recollir l'acta.

L'informe filtrat no recull tot el contingut del document sinó només fragments tallats. "Un candidat amb una ordre de detenció nacional a Espanya pot ser candidat (...) La seva presència a Madrid és necessària per jurar o prometre la Constitució espanyola i ser inclòs a la llista de diputats que les autoritats espanyoles comunicaran al Parlament Europeu", cita textualment el teletip de l'agència. Afirma que l'informe el van realitzar els juristes del PE a petició del president, Antonio Tajani. 

L'advocat Gonzalo Boye sosté en canvi, que segons les lleis europees, la immunitat s'adquireix des del mateix moment de proclamació dels resultats electorals.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat