El pla per aturar el referèndum de Mariano Rajoy no ha deixat indiferent ningú. La sectorial de Funcionaris, Secretaris i Interventors Municipals de l'ANC ha elaborat un informe per explicar als Mossos com evitar ser acusats de desobediència en cas que participin en l'organització del referèndum.

Així ho publica La Vanguardia, que anuncia que l'escrit serà presentat d'aquí a 15 dies i que està coordinat pel professor de Dret de la Universitat Rovira i Virgili, Joan Anton Font.

La proposta, que parteix de la base que els Mossos poden ser acusats de desobediència si participen en l'organització del referèndum, té per objectiu incloure un articulat a la Llei de Transitorietat Jurídica per blindar legalment l'acció dels Mossos, que serien, segons l'informe, la peça més susceptible de ser acusats de desobediència.

De fet, la policia catalana està sotmesa a dues jerarquies: a la Conselleria d'Interior i a la Fiscalia de l'Estat, d'on pretenen excloure la dependència "funcionarial" de tot el que dicti la Fiscalia sobre el referèndum.