El PP l'ha provat de justificar de totes les maneres possibles, però la Universitat Rei Joan Carles no troba els treballs del màster del nou líder popular, Pablo Casado, i, a més, ara ha sortit a la llum un informe que desmunta del tot la seva versió: la tesina final era obligatòria i s'havia de defensar públicament, cosa que Casado no va fer.

Així ho publica ElDiario.es, que explica que es tracta d'un document oficial de l'Institut de Dret Públic que sosté que tots els alumnes havien de fer el treball de forma obligatòria, mentre que el líder del PP defensa que ningú li va demanar que fes cap presentació. 

De fet, dos estudiants consultats pel diari citat, confirmen que és obligatori fer el treball i, fins i tot, un d'ells se'l va deixar per l'any següent pel volum de feina i perquè sense el treball no podia aconseguir el títol del màster

Contradiccions

Casado porta defensant des de l'abril el seu màster i, tot i assegurar que no recorda si va anar a classe, ha aconseguit el lideratge del PP. El popular va convalidar 18 de les 22 assignatures i les quatre restants les va aprovar entregant quatre treballs de 90 pàgines en total i sense fer cap defensa pública.

Casado va argumentar llavors que en el seu curs, anterior a l'aplicació del Pla Bolonya, no s'exigien aquests requisits amb rigidesa i que, en realitat, no és un màster, sinó un pla de preparació per al doctorat. Tot i això, fonts universitàries ho negaven i asseguraven que tot i que la categoria del curs era diferent, això no canvia l'obligació d'anar a classe, realitzar exàmens i fer un treball al final del màster.

A més, un professor d'aquest màster que impartia classes aquell any ja va afirmar a l'abril que Casado no figura en la llista d'alumnes de la seva assignatura.